Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu ēku renovācijai 50% apmērā varēs saņemt arī astoņu dzīvokļu dzīvojamās mājas Ziņas

Rīgas pašvaldības līdzfinansējumu ēku renovācijai 50% apmērā varēs saņemt arī astoņu dzīvokļu dzīvojamās mājas

Ceturtdiena, 24 maijā, 2018

Turpmāk Rīgas pašvaldības līdzfinansējumam 50% apmērā ēku renovācijai varēs pieteikties arī to dzīvojamo ēku īpašnieki, kurās ir astoņi dzīvokļi, šodien nolēma Rīgas dome.

Līdz šim finansējumam varēja pieteikties ēkas, kurās ir vairāk nekā desmit dzīvokļi namā. Līdz šim līgumus ar pašvaldību par līdzfinansējuma saņemšanu noslēguši četru namu iedzīvotāji.

Tāpat grozījumi paredz, ka turpmāk uz palīdzību varēs pretendēt īpašnieki arī tām dzīvojamajām mājām, kuras pirms privatizācijas piederējušas valsts subjektiem un kooperatīvajām sabiedrībām.

Kopumā pašvaldība šim mērķim šogad atvēlējusi 500 000 eiro un patlaban rezervēti esot jau 100 000 eiro. Finansējums īpašniekiem tiek izmaksāts pēc darbu pabeigšanas un nodošanas aktu parakstīšanas.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome pērn apstiprināja noteikumus, kuri paredz, ka daudzdzīvokļu mājām būs iespējams iegūt pašvaldības līdzfinansējumu 50% apmērā ēku renovācijas darbiem.

Noteikumi paredz, ka pašvaldības līdzfinansējumu 80% apmērā, bet ne vairāk kā 426 eiro, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas var saņemt ēkas energoaudita veikšanai. Savukārt tehniskās paraugdemonstrācijas izstrādei finansējumu var saņemt 100% apmērā, bet ne vairāk kā 5217 eiro apmērā.

Tāpat noteikts, ka, piedaloties konkursā, iespējams saņemt 50% līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas renovācijai energoefektivitātes pasākumu laikā, kā arī renovācijai, ja māja, tās daļa, atsevišķu tehnisko sistēmu vai elementu stāvoklis atzīts par bīstamu cilvēku dzīvībai vai veselībai.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē