SVINĪGI ATKLĀS REKONSTRUĒTO IEKŠPAGALMU EMBŪTES IELĀ 49 Ziņas

SVINĪGI ATKLĀS REKONSTRUĒTO IEKŠPAGALMU EMBŪTES IELĀ 49

Piektdiena, 16 septembrī, 2016

Sestdien, 17. septembrī plkst. 11:00 tiks svinīgi atklāts šogad rekonstruētais iekškvartāls Embūtes ielā 49, kurā izbūvētas jaunas brauktuves, auto stāvvietas, uzstādītas jaunas rotaļu iekārtas un ierīkots basketbola laukums.

Iekškvartāla svinīgajā atklāšanā piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un citi pašvaldības pārstāvji, iekškvartāla projektētāji un būvnieki. Bet jauno basketbola laukumu klātienē novērtēs Basketbola kluba “Ventspils” spēlētājs Kristaps Janičenoks.

Pēc pasākuma svinīgās atklāšanas jauno laukumu iemēģinās arī Ventspils jaunie basketbolisti, kuri mērosies spēkiem draudzības spēlē, savukārt, apkārtnes mazākie iedzīvotāji kopā ar pasākuma vadītāju Karlsonu varēs izmēģināt aizraujošas rotaļas jaunajās rotaļu iekārtās. Iekškvartāls Embūtes ielā 49 ir viens no kopā 9 šogad paredzētajiem labiekārtojamajiem iekškvartāliem Ventspilī.

Tajā izbūvētas jaunas bruģa seguma brauktuves gar māju Ugāles ielā 32 un Celtnieku ielā 10, ap 70 jaunas auto stāvvietas, jauns bērnu rotaļu laukums ar krāsainu elastīgu un triecienabsrobējošu gumijas segumu, trenažieris jauniešiem un pieaugušajiem, kā arī nožogots basketbola laukums. Tāpat iekškvartālā ierīkots jauns LED apgaismojums, uzstādīti soliņi, veloturētāji un veikti citi labiekārtošanas darbi.

Iekškvartāla rekonstrukciju veica SIA “Ostas celtnieks” un labiekārtošanas projekta īstenošanai Ventspils pilsētas pašvaldība ieguldīja finansējumu ap 300 tūkst. EUR apmērā. Iekškvartālā tika sakārtotas arī apakšzemes komunikācijas, pašvaldības SIA “ŪDEKA” kanalizācijas ārējo tīklu pārbūvei 128 m apmērā ieguldot vairāk kā 25 tūkst. EUR. 

Jau informēts, ka šogad Ventspilī notiek darbs pie kopā 4 iekšpagalmu pilsētas kreisajā krastā un 5 iekšpagalmu Pārventā labiekārtošanas projektiem, katrā krastā izbūvējot pa 2 jauniem bērnu rotaļu laukumiem. Paveicot iecerēto, kopā Ventspilī būs jau 36 rotaļu laukumi un 2 bērnu pilsētiņas.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē