Siguldā renovēto daudzdzīvokļu ēku īpašniekiem piešķirs nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus Ziņas

Siguldā renovēto daudzdzīvokļu ēku īpašniekiem piešķirs nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus

Trešdiena, 2 novembrī, 2016

Renovēto daudzdzīvokļu ēku īpašniekiem piešķirs nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus .

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, kurās bez Siguldas novada pašvaldības līdzfinansējuma veikti energoefektivitātes paaugstināšanas vai fasādes atjaunošanas darbi, dzīvokļu īpašniekiem pēc objekta nodošanas ekspluatācijā trīs gadus tiks piešķirts nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums līdz pat 90% apmērā.

Atvieglojumu trīs gadu garumā piemēros arī gadījumā, ja fasādes atjaunošanas darbi vai energoefektivitātes paaugstināšanas darbi veikti iepriekšējos gados. Saistošie noteikumi „Par atvieglojumu piemērošanu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Siguldas novadā” nosaka, ka daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, kurās bez pašvaldības finansējuma veikti energoefektivitātes paaugstināšanas vai fasādes atjaunošanas darbi, dzīvokļu īpašniekiem trīs gadu garumā tiks piešķirts nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums: pirmajā gadā pēc objekta nodošanas ekspluatācijā – 90% apmērā; otrajā gadā pēc objekta nodošanas ekspluatācijā vai no noteikumu spēkā stāšanās datuma – 70% apmērā; trešajā gadā pēc objekta nodošanas ekspluatācijā vai no noteikumu spēkā stāšanās datuma – 50% apmērā. Daudzdzīvokļu ēku iedzīvotājiem, kuru ēkās veikti energoefektivitātes paaugstināšanas vai fasādes atjaunošanas darbi, 2017.gada sākumā tiks izsūtīti nekustamā īpašuma nodokļa paziņojumi ar piešķirtu atlaidi.

Plašāka informācija par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem pieejama Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā vai pie nodokļu administratores Kristīnes Bērzes, zvanot uz tālruni 67976036. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē