Padomi - kā padarīt lielāku virtuvi Remonts

Padomi - kā padarīt lielāku virtuvi

Ceturtdiena, 15 septembrī, 2016

Bieži vien cilvēki sapņo par lielu plašu virtuvi, kur var ērti gatavot, ieturēt maltīti un uzņemt viesus. Tomēr dzīvojot daudzdzīvokļu namos ir jārēkinās, ka virtuves ir ļoti mazas.

Bieži rodas jautājumi kā tad iekārtot virtuvi un to padarīt plašāku? Mēs dosim dažus stratēģiskus padomus, kā virtuvi padarīt lielāku. Domā vertikāli Ja jums ir maza virtuve tad to iekārtojot vajadzētu domāt, kā maksimāli atbrīvot telpu, padarīt to plašāku un ērtāk lietojamu.

Ieteikums – virtuves sienas izmantojiet vertikāli līdz augšai. Labāk izvēlēties gaišā krāsā vai smalkus stikla plauktiņus un tos izvietojiet pa visu sienu. Tādā veidā radīsies sajūta, ka virtuve ir šķietami lielāka.

Izmanto krāsu kombinācijas krāso plauktus un sienas vienā krāsā, tā radot vizuālas robežas  no kurām nevar novērst acu skatienu.  Ir pierādīts ka gaišās krāsas  lidzināsies gaismai un radīs lielāku vietu . Bet nevajag baidīties izmantot arī tumšās krāsas.

Tumšie toņi, kā piemēram, melns, pelēks, šokolādes brūns vizuāli palielina un rada iespaidu, ka sienas ir tālāk nekā patiesībā. Durvis kā gaismas avots Jo vairāk gaismas telpā, jo tā ir šķietami lielāka, tāpēc   nepieciešams izvēlēties stikla durvis. Šādā veidā telpā būs vairāk gaismas un atspīdums radīs sajūtu, ka virtuve ir plašāka.

Papildus apgaismojums tumšākajās vietās Lai radīdītu ilūziju, ka telpa ir lielāka nekā patiesībā, izmanto papildus apgaismojumu. Gaismekļi dara brīnumus. Iebūvē gaismekļus tā, lai tie spētu izgaismot pat visstumšākos viruves stūrus.

Logi bez aizkariem Atstājiet logus bez aizkariem, lai gaisma nāk telpā. Nelieciet virtuves logiem priekšā tumšus aizkarus, jo tas padara telpu smagnēju.ja nevēlaties logus atstāt bez aizkariem, tad, tos izvēlieties gaišās krāsās.

Izmanto spoguļus Arī virtuvē var noderēt spoguļu virsmas kā telpas palielināšanas elements. Spoguļu virsmas vajadzētu izvietot pretī virtuves ieejai. Šāds risinājums radīs neticamu efektu un neatstās nevienu ciemiņu vienaldzīgu.

Jūs varat  izvēlieties spīdīgas virsmas, piemēram, glancētas virtuves skapīšu durvis un spīdīgu elektriskās plīts virsmu.

Izvēlies pareizās mēbeles Ja virtuve pilda arī ēdamistabas funkcijas, tad būtu ieteicams izvairīties no lieliem masīviem krēsliem. Vispiemērotākie būs  caurspīdīgi krēsli vai bez rokturiem, kas neizskatīsies masīvi , bet ļaus telpai palikt gaisīgākai.  

Virtuves piederumu izvietošana Katliņus un pannas iespējams karināt jebkur virtuves telpā.

Atliek tikai ļauties iztēlei un padomāt vai tas būs ērti, taču jebkurā gadījumā - efektīvi mazai virtuves telpai.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 20 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē