20 ZELTA VĒRTI PADOMI MĀJAI BEZ KĻŪDAM! Aktuālie padomi

20 ZELTA VĒRTI PADOMI MĀJAI BEZ KĻŪDAM!

Ceturtdiena, 12 janvārī, 2017
  1. Virtuves mēbeles augstums.

Standartā virtuves bāzes augstums – 85cm.  Bieži vien pasūtītāji par to aizmirst. Rezultātā, saņēmot skapīšu komplektu un darba virsmu standarta augstumā, ir piespiesti pieliekties vai stiepties uz augšu. Jā Jums ir liels augums, un Jūs nopērkāt gatavas mēbeles, Jūs varat apakšējos skapīšus ievietot uz kājiņam un dekorēt tos.

  1. Vai ir vajadzīgi “spārni’’ izlietnei?

Izplatīta kļūda – atteikšanas no izlietnes ar spārniem vai otras bļodiņas, lai taupītu vietu. Virtuvē, kurā gatavo lielai ģimenei, ir nepiecešama daudzfunkcionāla izlietne. Uz spārna – galda virsmas turpinājuma var likt karstus traukus vai mazgātus augļus un dārzeņus.

  1. Izvelkamas kastes skapīšu vietā.

Labāk neizmantot plauktus virtuvē. Organizējiet izvelkamas kastes:  tās ietaupis Jums vietu un racionalizēs darbu. Telpu var viegli sadalīt iedaļās un novietot tos virtuves priekšmetus.

  1. Viegli un ērti.

Dobumi rokturu vietā izskatās estētiski un pilnība atbilst mūsdienu virtuves izskatam. Bet...Jūs varat ienīst šo šķietamo vienkāršību, mēģinot atvērt durvi ar slapjām rokām vai nenoņemot krāsns dūraiņi. Izeja – sistēma “click clack”, kurā ļauj atvērt durvi ar elkoni.  Šī sistēma apmierinās pat visprasīgāko virtuves īpašnieku, un ļaus minimizēt virtuves telpu.

  1. Kāds ledusskapis ir ērts?

Sadzīves tehnikas veikali piedāvā lielu ledusskapju izvēli. Ekonomisks enerģijas patēriņš, ērta saldētava, piemērota cena, skaistums – svarīgākie nosacījumi iegādei. Bet iedomāties: plānošana prasīs pārvietot ledusskapi – Jums būs jāmaina eņģes tā, lai skapja durvis atvertos no otras puses, un izrādās, ka tas nav iespējams.  Tāpēc padomājiet par to jau veikalā. Ledusskapja komplektācijai jāatbilst ģimenes sastāvam un tā dzīvesveidam. Ārējais dizains ir svarīgs, bet iekšējais aprīkojums arī ir ļoti svarīgs.

  1. Elektroenerģija mājās.

C

ik daudz ligzdu ir nepiecešams telpā? Vai Jūs domājat, ka pietiekami būs ar divu vai trīs?Nu, tas ir vilinājums. Pieredze rāda, ka pat maza telpā ir nepiecešamas rozetes uz katras sienas.

Tikai saskaņjojiet ar elektriķi to rozetes skaitu, veidu un vietu, skaidrojot cik ierīces tiek izmantotas vienlaicīgi.

  1. Praktiskais logu izskats.

Logi guļamistabā vai dzīvojama istabā labi izskatās ar gariem aizskariem. Bet vai Jūs esat gatavi regulāri putekļusūcēt grīdas, paklājus un aizkarus? Skaistas “strūklas” pievienos saimniecei darba, īpašī jā mājās ir dzīvnieki.  Jā Jūs negribāt atteikties no tāda skaistuma, tad Jums jāizēlas audumu ar anti-static un netīrumu atrgūdošu impregnēšanu. Tas neatbrīvos Jūs no tīrīšanas uz visiem laikiem, bet ļaus to darīt rētāk.

  1. Viegls darbs

Daudziem ir pazīstama problēma – putekļu tīrīšana atklātos plauktos. It īpaši tā ir liela problēma tiem cilvēkiem , kuri cieš no alerģijām. Vienīgais pieņemamais lēmums - pasūtīt vai iegādāties mēbeles ar stikla fasādēm. Lai izvairītos no mitruma slēgtos plauktos Jums palīdzes nelieli ventilācijas caurumi sānu sienās. Šī metode sniegs Jums labvēlīgu mikroklimatu un atbrīvos no putekļu problēmam.

  1. Lamināta aizsardzība.

Lamināts – mūsdienīgs, viegls montējams un skaists pārklājums. Nav pārtseigums, kā tas ātri ieguva popularitāti vietēja tirgū. Bet lai lamināta pārklājums sniegtu Jums priekus, jāpieverš uzmanību tā izturības klasei. Koridorī, virtuvē un guļamistabā slodze uz grīdu atšķiras, katra telpā ir vajadzīgi dažādi materiāli.

  1. Baltāks par baltu.

Gaišas vai baltas sienas istabā rada vēsuma sajūtu un vizuāli palielinā telpu. No otras puses, var atgādināt slimnīcu un atdzēst interjeru ziemas laikā, kad tas nav nepiecešams. Jā Jums ir nepiecešams palielināt telpu, bet tajā pašā laikā radīt siltuma un komforta sajūtu, tad atstājiet 3 sienas gaišas, bet vienu izkrāsojiet kāda piesātinata krāsā. Istaba spēlēs ar jaunām krāsām, būs silti un nepazūdīs plašuma sajūta.

  1. Melnāka par melno

Jā Jums patīk kontrastējošas krāsas un drosmīgas kombinācijas, pievērsiet uzmanību tādam pārim kā – baltas sienas un melnas mēbeles. Elegance un stingrība melnbaltas kombinācijas paliek nepārspēta. Bet saglabāt tīrību dzīvoklī ir diezgan grūti, jo tumšā fonā, ir skaidri redzami putekļi. Lai izvairītos no problēmam ar tīrīšanu, izmantojiet speciālas salvetes ar anti-static effektu.

  1. Paterni vai vienkārši toņi

Sapņojiet par flīzem, paklāju vienās krāsas? Padomājiet labi, pirms iegādes, īpaši Ja Jums patīk gaiši toņi. Rozā vai sniegbalta virsma izskatās satriecoši, bet tikai tad, ja ir pilnīgi tīra. Bet tas ir ļoti grūti saglabāt ideāla stāvoklī! Pievēršiet uzmanību maziem ģeometriskiem vai ziedu paterniem: tie ir skaisti un samazina tīrīšanas laiku.

  1. Bra vai stāvlampa?

Remonts laikā, elektrisko vadu instalācijas laikā, speciālisti saskaņo ar īpašniekiem, kur tiks novietotas bra. Tas ļauj drošī un diskrēti ievietot vadu sienā. Jā nesanāca laicīgi nolēmt, tad  labāk izmantot stāvlampas: bra ar karājošam vadiem gar sienām neizskatās pievilcīgi.

  1. Zema vanna

Dzīļi ustādīta vanna grīdā neprasa papildu elementus un vizuāli nesamazina telpu, bet tajā nav viegli ieiiet. Un mazgāt tālako vannas virsmu nav viegli. Optimāls risinājums – veikt posmu simulāciju. Lai posms nebūtu slidens – to var apdarīt ar koka paneļiem.

  1. Pareizs apakšs.

Tradicionāla dušas kabīnes vietā, varat likt flīzes grīdas, ar leņķi ne mazāk par 5 °, izolēt stilīgu zonu ar caurspidīgam durvīm un instalēt dušas komplektu. Vislabāka apdarei – mozaīka, ar to vieglāk uztaisīt nogāzi. Vispraktiskākais variants – speciālas flīzes basseinam. Parasta flīzes nav tik stabilas, un tam ir poraina struktūra, kurā parādas mikroorganismi, bet basseina flīzem – porcelana un keramiska struktūra, kurai ir augsts blīvums un pietiekama elastība, un tajā gandrīz neiesūcas ūdens.

  1. Vannas durvis

Tie varbūt tādi paši kā pārējas durvis dzīvoklī. Bet apakša tiem jābūt ventilācijas caurumiem. Pretēja gadījumā vannas istabā ukrāsies mitrums, sienās kondensāts, un durvi būs jāātver. Izdarīt tādus ventilācijas caurumus Jūs varat paši. Vai prasīt speciālista palīdzību. Bet tomēr vislābākais variants – nopirkt durvis ar gatavu caurumu.

  1. Vieta veļas mašīnai

Jā Jūs plānojat remontu vannas istabā, tad padomājiet, kur pārvietot veļas mašīnu. Ļaujiet speciālistam pievienot veļas mašīnu  ūdensvadam un kanalizācijai. Tatād nebūs cauruļu, kur stiepjas gar sienām.

  1. Zīme visi!

Jā maza vanas istabā sienas ir vienmuļas, tas nepadara telpu pievilcīgāku, un remonts ir ilgs un traucejošs priekš Jums, tad lieciet kādu īpašu glazūra krāsu uz flīzem! Kā variants – viena toņā virsmā ievest jucekli, nokrāsot  dažus flīzes gabalus košos toņos.

  1. Viss plauktiņos!

Pirms vannas aprīkošanas padomājiet par plauktiem. Labākais veids, fiksētie plaukti, pārkklātas ar tādam pāšam flīzem kāuz sienām. Jā Jums nebija ieplānoti plaukti iepriekš, tad labs variants ir metāla plaukti dažadas formas ar stikla elementiem. Īpaši effektīvi tie izskatīsies kopā ar spguļiem un papildus apgaismojumu.

  1. “Mājīga grīda”

Ļoti bieži  būvmateriālu paliekas izmanto maziem mājas darbiem. Piemēram, likt flīžu grīdas balkonā. Un tas ir nepareizs lēmums. Flīžu grīdas segums ir paredzēts tikai iekšdarbiem. Uz balkona, jums vajadzētu izmantot flīzes eksterjera darbiem, izturīgus pret temperatūras izmaiņām.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē