Daugavpils pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 5,7 miljonus eiro Ziņas

Daugavpils pašvaldība Valsts kasē aizņemsies 5,7 miljonus eiro

Piektdiena, 22 septembrī, 2023

Daugavpils pašvaldība ņems Valsts kasē aizņēmumus 5,7 miljonus eiro apmērā un sniegs PAS "Daugavpils satiksme" galvojumu 4 057 247 eiro, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Domes kārtējā sēdē 14.septembrī skatīta virkne jautājumu par aizņēmumiem un galvojumu piešķiršanu projektu veiksmīgam noslēgumam, pauž pašvaldībā. Šie līdzekļi iekļauj arī gandrīz 4 miljonu eiro priekšfinansējumu, ko Kohēzijas fonds, provizoriski, atmaksās pēc projektu izvērtēšanas pabeigšanas 2024.gada otrajā pusē.

Aizņēmumus pašvaldība plāno saņemt šogad un sākt atmaksāt 2025.gada septembrī, teikts domes lēmumos.

Līdz šī gada beigām Daugavpilī tiks pabeigta četru sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstības projektu īstenošana. To kopējā vērtība ir vairāk nekā 56 miljoni eiro, Kohēzijas fonda un Valsts budžeta dotācijai sedzot ap 85% no kopējām izmaksām.

AS "Daugavpils satiksme" pēdējo dažu gadu laikā īsteno projektus, kuru rezultātā būtiski atjaunots sabiedriskā transporta autoparks, gandrīz 8 kilometru garumā pārbūvētas esošās un izbūvētas jaunas tramvaju līnijas.

Apjomā lielākajā projektā notiek tramvaju līnijas pārbūve trijos posmos: Smilšu ielā no Valkas ielas līdz Jātnieku ielai (0,7 km), Jātnieku ielā no Smilšu ielas līdz Depo teritorijai (0,9 km), kā arī tramvaju 2. maršrutā no 18.Novembra un Ventspils ielu krustojuma līdz Jāņa ielai (2,9 km). Papildus tam noslēgts arī līgums par četru jaunu četrasu tramvaju vagonu izgatavošanu un piegādi. Visām šīm aktivitātēm jābūt pabeigtām līdz šī gada beigām. Projekta kopējās izmaksas - 28 317 548 eiro.

Šī projektā otrajā kārtā pārbūvēta tramvaju līnija un izbūvēti kontakttīkli 1,5 kilometru posmā Parādes iela - Cietokšņa iela - Cietoksnis, kurā būvdarbi objektā pabeigti un objekts pieņemts ekspluatācijā 2021.gada janvārī, kā arī turpinās tramvaju līnijas jaunbūve Vaiņodes ielas posmā no tramvaju depo Jātnieku ielā 90 līdz galapunktam "Stropi" 1,9 kilometru garumā. Būvdarbi notiek atbilstoši grafikam un tiem jābūt pabeigtiem līdz šī gada beigām. Projekta kopējās izmaksas ir 14 507 505 eiro.

Divos projektos Daugavpils ievērojami atjaunojusi autobusu parku. Laika posmā no 2022.gada augusta līdz šodienai iegādāti 26 jauni ar saspiesto naftas gāzi (CNG) darbināmi autobusi "Scania", seši jauni "Iveco/Rosero" ar CNG darbināmi mikroautobusi, seši jauni "Scania Citywide" elektriskie autobusi, astoņi posmainie "Scania Citywide" ar CNG darbināmie autobusi. Līdz šī gada beigām tiks piegādāti vēl divi "Iveco" elektroautobusi. Abu projektu kopējās izmaksas ir 13 976 763 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē