Daugavpils pašvaldība ņems aizņēmumus Avotu ielas posmu pārbūvei Ziņas

Daugavpils pašvaldība ņems aizņēmumus Avotu ielas posmu pārbūvei

Pirmdiena, 24 jūlijā, 2023

 Daugavpils dome nolēmusi ņemt aizņēmumus divu Avotu ielas posmu pārbūvei, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Ilgtermiņa aizņēmums Valsts kasē 147 060 eiro apmērā kopā ar pašvaldības līdzfinansējumu 25 952 eiro apmērā ļaus īstenot Avotu ielas pārbūvi posmā no Tukuma līdz Kauņas ielai. Savukārt aizņēmums 162 492 eiro apmērā paredzēts Avotu ielas pārbūvei posmā no Liepājas līdz Valkas ielai.

Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti norāda, ka pašlaik abiem Avotu ielas posmiem ir grants segums, kam novērojami dažādas pakāpes defekti, kā arī nav nodrošināta pietiekama ūdens novade.

Dažviet brauktuves malās izveidojušies apaugumi, kas aizkavē ūdens novadi no ceļa klātnes, vai arī brauktuve ir augstāka par pieguļošajiem nekustamiem īpašumiem, līdz ar to intensīvu nokrišņu gadījuma tiek pārmitrināti ceļam pieguļošie īpašumi.

Ieplānotie darbi paredz koku un krūmu zāģēšanu, kam sekos apzaļumošana, ierakuma vai uzbēruma būvniecību, apgaismojuma, nobrauktuvju uz īpašumiem izbūvi, ceļu asfaltēšanu, ceļa zīmju uzstādīšanu. 

Posmā no Tukuma līdz Kauņas ielai tiks izbūvēta atvērta ūdens atvades sistēma, savukārt no Liepājas līdz Valkas ielai - slēgta ūdens atvades sistēma (lietus ūdens uztvērējakas-gūlijas), kā arī izbūvētas auto stāvvietas un asfaltētas gājēju ietves.

Šogad Daugavpilī jau tiek īstenoti vairāki ar ceļu infrastruktūras uzlabošanu saistītie projekti. Tranzītielu remonta programmā atjaunots Daugavas ielas posms pretī Cietokšņa promenādei un Silenes ielas posms no Tīrumu līdz Riekstu ielai pie degvielas uzpildes stacijas "Ingrida". Nomainītas aku lūkas ap ēku 18.novembra ielā 16, plānos ir asfalta seguma atjaunošana ap ēku 18.novembra ielā 66A un Lielās un Gulbju ielas krustojumā.

No Autoceļu uzturēšanas fonda līdzekļiem tiek finansēti pašlaik notiekošie remontdarbi Aveņu ielas posmā no Zeltkalna līdz Ormaņu ielai. Plānā ir arī Jelgavas ielas posma sakārtošana no Jātnieku ielas līdz Jelgavas ielai 60, iesēduma likvidēšana Daugavas un Imantas ielu krustojumā, apļa remonts Cēsu un Liepziedu ielu krustojumā, kā arī asfalta seguma atjaunošana Bauskas ielas 110.nama rajonā.

Norisinās būvdarbi Smilšu ielas posmā no Valkas līdz Jātnieku ielai. Pabeigti būvdarbi Ūdens ielā no Baznīcas ielas līdz Ūdens ielai 43.

Paralēli tam notiek būvdarbi AS "Daugavpils satiksme" īstenojamajos projektos Smilšu ielā (no Valkas līdz Jātnieku ielai), Jātnieku ielā (no Smilšu ielas līdz tramvaju depo), Vaiņodes ielā (no tramvaju depo līdz Vasarnīcu ielai) un tramvaju 2.maršrutā (Ventspils, Aglonas un A. Pumpura ielās).

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 26 dienu portālā
Bija online 8 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē