Rīgā atklāts jaunais tramvaja maršruts Imanta - Jugla Ziņas
Foto: riga.lv

Rīgā atklāts jaunais tramvaja maršruts Imanta - Jugla

Otrdiena, 6 jūnijā, 2017

No 5. jūnija uz Imantu sākuši kursēt zemās grīdas tramvaji, kas pasažierus apkalpo jaunatklātajā 1. tramvaja maršrutā “Imanta – Jugla”. Simboliskajā pirmajā reisā šodien uz Imantu izbrauca arī pirmais zemās grīdas tramvajs, kas tika piegādāts Rīgai šī gada aprīlī.

Atgādinām, ka 2016. gadā tika noslēgts iepirkuma līgums, kas paredz 20 jaunu zemās tramvaju piegādi. “Rīgas satiksmes” rīcībā pašlaik ir 27 zemās grīdas tramvaji, kas kursē 1., 6. un 11. tramvaja maršrutā. Pārējos 19 zemās grīdas tramvajus plānots saņemt šī gada laikā.

Jaunie zemās grīdas tramvaji vizuāli neatšķirsies no jau šobrīd 6. un 11. maršrutā kursējošiem zemās grīdas tramvajiem. Balstoties uz līdzšinējo pieredzi un ņemot vērā darbinieku ieteikumus, gatavojot iepirkumu dokumentāciju šo tramvaju iegādei, tika ņemtas vērā nianses, kas uzlabo tramvaju tehnisko risinājumu, piemēram: tramvaju ratiņu konstrukcija, riteņu eļļošana, sakabe u.c.

“Rīgas satiksme” atgādina, ko no 5. jūnija veiktas sekojošas izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā:

  • organizēts jauns 1. tramvaja maršruts „Imanta - Jugla”, kas kursē darba dienās un brīvdienās;
  • 11. tramvaja maršruts pagarināts līdz Ausekļa ielai un turpmāk sauksies „Ausekļa iela – Mežaparks”;
  • 3. maršruta tramvajam „Jugla – Ķengarags” darba dienās ir jauns kustības saraksts. Virzienā no Juglas uz Ķengaragu 3. maršruta tramvajs brauc pa Krišjāņa Barona ielu, Radio ielu, 13. janvāra ielu, Prāgas ielu un tālāk pa maršrutu. Maršruta pieturvieta „Aspazijas bulvāris” aizstāta ar pieturvietu „Stacijas laukums”. Virzienā uz Juglu tramvaji brauc bez izmaiņām;
  • veiktas izmaiņas 4. maršruta tramvaja kustības sarakstā darba dienās un brīvdienās;
  • veiktas izmaiņas 6. maršruta tramvaja kustības sarakstā darba dienās un brīvdienās;
  • 10. maršruta tramvajam veiktas izmaiņas darba dienu un brīvdienu kustības sarakstos.

Vienlaikus atgādinām, ka viena maršruta mēneša biļetes, kurām līdz 5. jūnijam pirmā reģistrācija veikta 4. un 6. maršruta tramvajā, būs derīgas braukšanai arī 1. maršruta tramvajā bez reģistrācijas līdz mēneša biļetes derīguma termiņa beigām.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē