Cēsu klīnikā par 1,46 miljoniem eiro pārbūvētas trīs nodaļas Ziņas

Cēsu klīnikā par 1,46 miljoniem eiro pārbūvētas trīs nodaļas

Ceturtdiena, 20 aprīlī, 2023

Cēsu klīnikā par 1,46 miljoniem eiro pilnībā pārbūvētas rehabilitācijas, ambulatorā un ķirurģijas nodaļas, kā arī ambulatorās pediatrijas kabineti, aģentūru LETA informēja klīnikā.

Saskaņā ar arhitektu biroja SIA "Nams" izstrādāto tehnisko projektu būvniecības darbus veica SIA "Woltec".

Līdz ar ārstniecības korpusa otrās kārtas realizēšanu, noslēdzas Cēsu klīnikas modernizācijas un infrastruktūras uzlabošanas posms, kas tika īstenots, izmantojot vairāku Eiropas Savienības projektu finansējumu kopš 2017.gada.

Attīstības projektu mērķis bija modernizēt gandrīz pirms 50 gadiem celto ārstniecības korpusa ēku atbilstoši mūsdienu prasībām infrastruktūras un tehnoloģiju ziņā, lai nodrošinātu 21.gadsimtam atbilstošas pacientu ārstniecības un aprūpes iespējas.

Veicot remontdarbus visos sešos ēkas stāvos - piecos virszemes stāvos, kā arī pagrabstāvā, klīnikai ir radīts jauns vizuālais tēls un vide. Vēl ir sagatavots tehniskais projekts, lai pārbūvētu telpas 170 kvadrātmetru platībā pirmajā stāvā, Bērnu slimību nodaļā ar dienas stacionāru, kuras plānotas Bērnu veselības centra rehabilitācijas pakalpojumiem.

Cēsu klīnikas ārstniecības korpusa pārbūves otrā kārta, izbūvējot pilnībā jaunas telpas ārstniecības korpusa otrajā un trešajā stāvā, kur darbojas ķirurģijas, ambulatorā un rehabilitācijas nodaļas, kā arī pirmajā stāvā izveidojot atsevišķus ambulatorās pediatrijas kabinetus, īstenota ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Cēsu novada pašvaldības un Cēsu klīnikas finansējumu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Cēsu klīnika" apgrozījums 2021.gadā sasniedza 9, 17 miljonus eiro, peļņa - 1,21 miljonu eiro. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav publiskoti. Slimnīcas kapitāldaļu turētājs ir Cēsu novada pašvaldība.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 25 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē