Par 2,95 miljoniem eiro piedāvā iegādāties Krimuldas muižu Ziņas

Par 2,95 miljoniem eiro piedāvā iegādāties Krimuldas muižu

Otrdiena, 6 augustā, 2019

Par 2,95 miljoniem eiro piedāvā iegādāties Krimuldas muižas ēku kompleksu, liecina sludinājums nekustamo īpašumu portālā "City24.lv".

Muižas galvenās ēkas platība ir 2735 kvadrātmetri, tai ir trīs stāvi, pagrabs, kā arī veranda ar skatu uz Gaujas senleju. Zemesgabala platība ir 53 hektāri, bet muižas ēku kompleksa kopējā platība ir apmēram 7000 kvadrātmetru.

Krimuldas muižu tiek piedāvāts iegādāties ar "SEB bankas" hipotekāro kredītu un kredīta ikmēneša maksājums paredzēts 9908 eiro apmērā.

Krimuldas muiža kā firstu Līvenu dzīvojamā māja celta 1822.gadā.

Savukārt lielākā daļa saimniecības kompleksā esošo ēku tapušas laika posmā starp 1893. un 1902.gadu. No kādreizējās muižas kompleksa apskatāma pārvaldnieka māja, stallis - ratnīca, klēts, kalte un kādreizējā Šveices māja ar unikāliem kokgriezumiem. Šveices māja ir viens no retajiem ēku paraugiem, kas saglabājušies pansijas tipa būvei, kas bija raksturīga Siguldas, Krimuldas un Turaidas pusei 19.gadsimtā.

Laika posmā no 1920. līdz 1924.gadam Latvijā tika īstenota agrārā reforma, un 1921.gadā valsts pārņēma Krimuldas muižu, kas pēcāk nonāca Latvijas Sarkanā Krusta pārziņā un ēkā tika izveidota Latvijā tolaik vienīgā kaulu tuberkulozes ārstniecības iestāde. Šveices mājā tika ierīkots atpūtas nams karavīriem, bet vēlāk ierīkoti dzīvokļi sanatorijas darbiniekiem. Arī pēc otrā pasaules kara Krimuldas muižai tika saglabāta ārstniecības funkcija.

Pašlaik Krimuldas muižā darbojas sertificēta rehabilitācijas iestāde, un tiek piedāvāta iespēja pārnakšņot Krimuldas muižas viesnīcas vai hosteļa tipa apartamentos.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē