FOTO: kā izskatās izremontētā Iļģuciema poliklīnika Ziņas

FOTO: kā izskatās izremontētā Iļģuciema poliklīnika

Trešdiena, 26 aprīlī, 2017

Kopš pagājušā gada rudens apmeklētājiem un pašiem darbiniekiem bija slēgta  “Rīgas veselības centra” filiāles “Iļģuciems” ēka Sēlpils ielā 15. Tajā norisinājās vērienīgi remontdarbi, un šodien, pēc mazāk kā pusgada, tā pirmo reizi vēra vaļā durvis apskatei. Lai gan mēbeles un aparatūra uz jaunizremontētajām telpām vēl tikai tiek vesta, jau zināms, ka poliklīnika ar jaunu sparu darbu sāks 22.maijā.


Uz pirmo “atvērto durvju dienu” pēc rekonstrukcijas sanākuši bija daudzi – gan vietējie iedzīvotāji, gan poliklīnikas personāls, gan , protams, amatpersonas. Par jauno ārstniecības iestādes skatu priecājās visi bez izņēmuma – poliklīnika mainījusies līdz nepazīšanai. Jaunas un spilgtas krāsas, jaunas mēbeles un jauna aparatūra veco un nolietoto vietā.

Ēkas remontdarbu izmaksas kopā sasniedza 1,95 miljonus eiro. Darbu gaitā tika gan siltināta ēkas fasāde, gan pārplānotas un rekonstruētas iekštelpas 2000 kvadrātmetru platībā, gan ierīkots lifts, gan uzstādītas jaunas iekārtas. Kopējais pašvaldības ieguldījums poliklīnikas renovācija sasniedza ap vienu miljonu eiro.

Pirmajā stāvā izveidota moderna reģistratūra ar telpu kartotēkai un personālam. Modernizēta arhīva telpa un garderobe, kurā paredzēta atsevišķa bērnu ratiņu novietne. Šajā stāvā izvietots ginekoloģijas bloks, dežūrārstu kabineti, ar mūsdienīgu aparatūru aprīkotas sterilizācijas un laboratorijas telpas, kā arī dažādu speciālistu un procedūru kabineti.

 Otrajā stāvā izvietota rehabilitācijas nodaļa, ģimenes ārstu prakses, ķirurģijas nodaļa. Savukārt trešajā stāvā darbosies zobārstniecības nodaļa, moderns rentgenoloģijas, kardioloģijas un funkcionālās diagnostikas bloks, kā arī telpas elektrokardiogrammām un ultrasonogrāfijai. Visā ēkā izveidoti jauni sanitārie mezgli, kas būs paredzēti arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Tostarp paaugstināts arī poliklīnikas pakalpojumu līmenis. Uzlaboti apstākļus gan darbiniekiem, gan klientiem. Cilvēki īsā laikā poliklīnikā  varēs veikt visus vajadzīgos izmeklējumus.

 

Darbinieku skaits telpās paredzēts -  162. Ārsti strādā pēc saskaņota darba grafika. Poliklīnikā paredzēti 250 apmeklējumi dienā, tātad vidējais cilvēku skaits stundā – 25.

Ievērojami būvdarbi veikti ne tikai ēkas ieštelpās, bet arī fasādei. Tā ieguvusi mūsdienīgāku izskatu un ir siltināta. Dizainā izmantots īpašs optiskais risinājums, lai ēka izskatītos vizuāli plašāka un lielāka.

Ēka, kurā atrodas “Iļģuciema” filiāle, būvēta 1967. gadā par Pārdaugavas rūpnīcu saziedotajiem līdzekļiem kā ambulatorās ārstniecības iestāde. Arī patlaban poliklīnika nodrošina speciālistu konsultācijas un izmeklējumus gan par valsts kvotām, gan par maksu – galvenokārt Kurzemes rajona un Zemgales priekšpilsētas iedzīvotājiem.

 
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē