SEB banka piešķīrusi 1,5 miljonus eiro Elko daudzdzīvokļu mājas projekta būvniecībai Ķekavas novadā Ziņas

SEB banka piešķīrusi 1,5 miljonus eiro Elko daudzdzīvokļu mājas projekta būvniecībai Ķekavas novadā

Otrdiena, 11 oktobrī, 2022

"SEB banka" piešķīrusi aizdevumu 1,5 miljonu eiro apmērā SIA "Elko" daudzdzīvokļu mājas projekta "Apiņi" būvniecībai Krustkalnos, Ķekavas novadā, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

Projektā paredzētas kopumā septiņas mājas, tostarp divas no tām tuvākajā laikā tiks nodotas ekspluatācijā.

"Apiņi" ir jauns A klases energoefektivitātes dzīvojamo māju projekts Pierīgā, kura celtniecība tika sākta 2021.gada pavasarī. 

"Elko" valdes priekšsēdētājs Valdis Rudzis skaidro, ka projekts tiek attīstīts uzņēmuma īpašumā esošā teritorijā, kur iepriekš atradās birojs un noliktavas. Uzņēmumam pārceļoties uz jaunām telpām Daugmalē, tika nolemts teritoriju labiekārtot, radot jaunu dzīvojamo māju kvartālu Pierīgā.

Viņš arī norāda, ka ēku būvniecības tempi būs atkarīgi no tā, cik ātri izdosies realizēt dzīvokļus jau uzbūvētajās mājās.

"Elko" darbojas elektromateriālu tirdzniecībā, materiālu komplektēšanā, projektu vadībā un elektroietaišu projektēšanā. 2020.gadā "Elko" strādāja ar 16,396 miljonu eiro apgrozījumu un guva 3,448 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas 2021.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Kompānija "Elko" reģistrēta 1991.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 258 960 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Rudzis. 

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē