Ziņas

"Luminor" apstiprinājusi mājokļu kredītus jaunajiem speciālistiem vairāk nekā 1,7 miljonu eiro apmērā

Piektdiena, 6 aprīlī, 2018

"Luminor Bank" ("Luminor") apstiprinājusi mājokļu kredītus jaunajiem speciālistiem vairāk nekā 1,7 miljonu eiro apmērā, pavēstīja bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Lita Juberte-Krūmiņa.

Viņa informēja, ka paplašinātajā "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") programmā pirmajā mēnesī "Luminor" jaunajiem speciālistiem piešķīrusi 28 hipotekāros kredītus par kopējo summu vairāk nekā 1,7 miljoni eiro. Vidējā hipotekārā kredīta summa ir 62 000 eiro.

"Interese par jauno speciālistu programmu ir ļoti liela," sacīja "Luminor" privātpersonu apkalpošanas vadītājs Normunds Rudzītis, piebilstot, ka martā banka gandrīz katru dienu ir piešķīruši kredītu šajā programmā.

"Skaidri iezīmējas arī interesentu vidējais profils - tie ir jauni profesionāļi 30 gadu vecumā ar mēneša ienākumiem vidēji 1184 eiro un visbiežāk vēlmi iegādāties jaunu vai renovētu trīsistabu dzīvokli Rīgā," teica Rudzītis.

Pēc bankas apkopotajiem datiem, 78% gadījumu jaunie speciālisti plāno iegādāties īpašumu Rīgā, 50% - dod priekšroku jauna/renovēta īpašuma iegādei, 48% gadījumu vēlas iegādāties trīsistabu dzīvokli, bet 32% gadījumu - divistabu dzīvokli. Savukārt vidējā pirmā iemaksa ir 7% no īpašuma vērtības jeb vidēji 4340 eiro.

"Altum" programma jaunajiem speciālistiem ir pieejama no 1.marta. "Altum" garantiju piešķir personām līdz 35 gadu vecumam, kuras ieguvušas vidējo profesionālo vai augstāko izglītību. Garantijas termiņš ir līdz 10 gadiem, savukārt garantijas apmērs ir līdz 20% no aizdevuma pamatsummas, bet ne vairāk kā 50 000 eiro.

Garantijas mērķis ir sniegt valsts palīdzību mājokļa iegādei vai būvniecībai jaunajiem speciālistiem, samazinot pirmās iemaksas apmēru, kas nepieciešama hipotekārā aizdevuma saņemšanai.

Kā tika jau vēstīts, ka 2017.gada oktobra sākumā Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank". Latvijā apvienošanās procesā "Nordea Bank" Latvijas filiāle nodeva aktīvus "DNB Bankai", kura mainīja nosaukumu pret "Luminor Bank".

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas