Žūrija apskata lidostas infrastruktūru un labiekārtotu pilsētvidi Ziņas

Žūrija apskata lidostas infrastruktūru un labiekārtotu pilsētvidi

Ceturtdiena, 15 jūlijā, 2021

Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 žūrija 14.jūlijā objektu apskates braucienu sāka ar lidostas Rīga 5.perona apmeklējumu kompānijas Binders speciālistu pavadībā. Vērienīgais infrastruktūras objekts ar īpaši izturīgu betona segumu 3,5 ha platībā nodrošina lidostas ikdienas darbu.

 

Te pat smagākās kravas lidmašīnas var saņemt pilnu servisu. Būvniecības procesā nācies pierast pie lidostas teritorijā noteiktās drošības kontroles, kas strādniekiem lika uzmanīties ar izklaidi iepriekšējā vakarā un prasīja papildu organizāciju materiālu piegādē.

 

Kompānijas Merks Viesturdārza daudzdzīvokļu māja Rūpniecības ielā 25, Rīgā, izceļas ar pārdomātām ērtību detaļām un labiekārtotu vidi. Te būvē arī otro un trešo kārtu. Uzņēmuma darbiniekiem vieta tik ļoti iepatikusies, ka pārcēluši uz šo māju biroju.

 

Uzņēmums Pillar izrādīja labu piemēru New Hanza jeb Jaunās Hanzas ielu infrastruktūrā. Jaunās Gustava Kluča un Roberta Hirša ielas būvētas ar aprēķinu, lai te varētu darboties arī vērienīgi sabiedriskie objekti. Pazemē saliktas visas vajadzīgās komunikācijas ar atbilstīgu jaudu, izmantoti oriģināli risinājumi un materiāli gājēju un auto zonām ar augstu funkcionalitāti. Ieguldīti lieli līdzekļi pārdomātā, zaļā un ērtā pilsētvidē, izmantojot labo praksi galvaspilsētas ikdienā.

 

Pēcpusdienā žūrija apskatīt trīs jaunus dzīvojamos objektus, kas katrs veidots ar savu odziņu un savai cilvēku grupai. Liela daļa dzīvokļu jau ir pārdoti, apliecinot kvalitāti un pievilcīgu vidi.

 

Uzņēmuma HOFT jeb House of the Flying Trees titulvārds ir “unikāls”. Te daudz domāts par noskaņu visām maņām – acij, dzirdei, aromātu uztverei. Objektā izmantoti kvalitatīvi materiāli un pārdomātas detaļas, lai radītu labu sajūtu.

 

Dzīvojamā ēka Strēlnieku ielā 4B būvēta no jauna ēka ar kompaktiem pilsētas dzīvokļiem gan pārdošanai, gan īrei. Tie ir detalizēti plānoti, funkcionāli, piemēroti aktīvam pilsētas dzīvesveidam. Mājā ir iekšpagalms un pirmā stāva kafejnīca. Novietojums pretī Stokholmas Ekonomikas augstskolai padara to pievilcīgu aktīvu jauniešu publikai.

 

Jaunbūvētā ēka Lofts&Rosengold Strēlnieku ielā 8 pieskaņota senajai, kas ir kultūras piemineklis. Te valda tīkama, brīva noskaņa, ir pazemes autostāvvieta. Šis objekts vairāk piemērots lietišķiem cilvēkiem, ir ekonomiskāks, taču ar tikpat pārdomātām detaļām un ērtu labiekārtojumu.

Savukārt ēka White House Hanzas ielā 2A pārbūvēta birojam, ko apdzīvo viena kompānija. Tā rekonstruēta pēc tam, kad ilgu laiku stāvējusi pamesta. Pamati vietām bija teju izzuduši, tāpēc nācies izmantot oriģinālu inženiertehnisko risinājumu, jauno plātni palejot zem vecā pamata. Tāpēc pamati pabeigti reizē ar jumtu, atklāj būvnieki.

 

Nākamajās nedēļās plānoti tālāki braucieni uz Vidzemi, Kurzemi un Latgali.

 

Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 žūrija vērtē pieteiktās būves Rīgā

Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 žūrija vērtē pieteiktās būves Zemgalē

 

Skates Gada labākā būve Latvijā 2020 titulsponsors – kompānija Tikkurila, nomināciju sponsori – Vivacolor, Saint-Gobain, S.B.C., Bauroc, Mitek Baltic, MAPEI, EJOT, PERI, InfoEra Latvija un informatīvie atbalstītāji: žurnāls Būvinženieris, LETA, TVNET, Nozare.lv, City24, building.lv, būvlaukums.lv, abc.lv, buvbaze.lv.

Buvinzenieru Savieniba @latvijas_buvinzenieru_savienba
https://www.buvbaze.lv/latvijas_buvinzenieru_savienba/
3 gadi 5 mēnešu 12 dienu portālā
Bija online 16 oktobrī 11:56
Meklētājs būvniecības nozarē