Nacionālās politikas loma būvniecības kvalitātes nodrošināšana Latvijā un Eiropā Ziņas

Nacionālās politikas loma būvniecības kvalitātes nodrošināšana Latvijā un Eiropā

Piektdiena, 7 oktobrī, 2016

Viens no lielākajiem izaicinājumiem jaunajam Būvniecības likumam, kas stājās spēkā 2014. gada 1. oktobrī, ir nodrošināt būvju un būvdarbu kvalitāti atbilstoši mūsdienu standartu prasībām.

2016.gada 31.maijā “Būvniecības nedēļas 2016” ietvaros Latvijas valdība (Ministru prezidents Māris Kučinskis, Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola) un Latvijas Būvuzņēmēju partnerība kopā ar 11 citām nozares organizācijām svinīgi parakstīja būvniecības nozares un valdības sadarbības memorandu par ēnu ekonomikas mazināšanu būvniecības nozarē.

Šogad 25. novembrī Ekonomikas ministrija un Būvniecības valsts kontroles birojs sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti un Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi organizē bezmaksas starptautisku konferenci par nacionālās politikas lomu būvniecības kvalitātes nodrošināšanā Latvijā un Eiropā, kas tiks translēta tiešraidē latviešu un angļu valodās.

Šī būs trešā šāda līmeņa konference Latvijā, tādējādi atgādinot par to, cik svarīga ir būvniecības kvalitāte sabiedrībai un nozares pārstāvjiem.

KONFERENCES MĒRĶIS Satikties Latvijas un ārvalstu nozares ekspertiem, lai dalītos pieredzē par to, kāda ir nacionālās politikas loma kvalitātes nodrošināšanā un paaugstināšanā būvindustrijā.

Konferences uzdevums būs apzināt Eiropas valstu pieredzi nozares politikas izstrādē un piemērošanā starptautiskā un nacionālā līmenī, un nepieciešamos uzlabojumus normatīvos un būvniecības praksē, kas ļaus nodrošināt šodienas starptautisko standartu prasībām atbilstošu izpildījumu būvniecības dalībniekiem. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē