Šonedēļ valdībā varētu lemt par 200 miljonu eiro ieguldījumiem infrastruktūrā Ziņas

Šonedēļ valdībā varētu lemt par 200 miljonu eiro ieguldījumiem infrastruktūrā

Otrdiena, 9 martā, 2021

Šonedēļ valdība varētu lemt par ekonomikas stimulēšanai paredzēto 200 miljonu eiro sadali infrastruktūras projektiem, šodien pēc Sadarbības sanāksmes sēdes paziņoja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš teica, ka šodien koalīcijas pārstāvji apsprieda divus būtiskākos jautājumus - 200 miljonu eiro sadali infrastruktūras objektiem un Saeimā skatītos grozījumus Augstskolu likumā.

Kariņš ziņoja, ka infrastruktūras projekti nepieciešami ekonomikas stimulēšanai un nodarbinātības veicināšanai, un darbs pie tiem turpinās starp ministrijām.

Premjers izteica cerību, ka šo lēmumu izskatīšana un pieņemšana varētu notikt ceturtdien, 11.martā.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) minēja, ka viņa pārstāvētās partijas ministrijām paredzētas investīcijas 55 miljonu eiro apmērā ceļiem reģionos, saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu, kā arī līdzekļi reformas īstenošanai tiesu ekspertīzes jomā, un projektiem, kas paredzēti profesionālajām skolām un inovācijas centriem. Tāpat ar šo līdzekļu palīdzību esot ieplānotas divu sporta haļļu izbūve Alūksnē un Rīgā.

"Attīstībai/Par!" pārstāvošs politiķis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs saistībā ar augstas gatavības infrastruktūras projektu īstenošanu pēc sanāksmes un aģentūrai LETA arī norādīja uz ceļu sakārtošanas programmai paredzētajiem 55 miljoniem eiro. Politiķis pauda, ka saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu (ATR) veicamā ceļu tīkla reģionos sakārtošana stiprinās iedzīvotāju mobilitāti un tādā veidā tiks atbalstīta uzņēmējdarbība.

Augstas gatavības infrastruktūras projektu īstenošana nepieciešama gan Covid-19 krīzes pārvarēšanai, gan arī ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai, kad krīze būs beigusies, pauda reģionālā attīstības ministrs. Viņš informēja, ka paredzēts veidot arī pašvaldību investīciju programmu aptuveni 30 miljonu eiro apmērā, lai pašvaldības varētu pieteikties grantiem priekš ilgtspējīgiem projektiem un projektiem, kas vērsti uz ATR iedzīvināšanu.

Partijas "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL) valdes loceklis, "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo norādīja, ka realizējamo augstas gatavības projektu jomā iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (PCL/KPV LV) ir paudis, ka nepieciešami ugunsdzēsēju depo uzlabojumi. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu kvalitatīvākus darba apstākļus un ātrākas reaģēšanas iespējas ugunsdzēsējiem, lai viņi var doties uz izsaukumiem no modernām vietām un sniegt palīdzību visātrākajā laikā.

Jau ziņots, ka februārī koalīcija vienojās no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" papildus novirzīt 500 miljonus eiro, kurus plānots piešķirt ģimeņu pabalstam, citu sociālo grupu pabalstiem un infrastruktūras attīstībai.

Kā toreiz pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes žurnālistiem sacīja premjers, no minētās summas - 200 miljoni eiro ir paredzēti ģimenēm, kuru aprūpē ir bērni, vēl 100 miljonus eiro plānots atvēlēt citām sabiedrības grupām, kurām šāds atbalsts būtu nepieciešams, un vēl 200 miljoni eiro būtu paredzēti infrastruktūras attīstībai.

Iepriekš vēstīts, ka projekti tiks atlasīti, Finanšu ministrijai sadarbojoties ar nozaru ministrijām.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē