Sakret ar mācību centru BUTS sācis kopīgu būvniecības izglītības projektu Ziņas

Sakret ar mācību centru BUTS sācis kopīgu būvniecības izglītības projektu

Sestdiena, 6 martā, 2021

Lai rosinātu būvniecības nozarē strādājošos paaugstināt kvalifikāciju darbā ar mūsdienīgiem būvmateriāliem un tehniku, kā arī apgūt jaunu profesiju tiem, kas šobrīd ir bez darba, sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražotājs AS "Sakret Holdings" ir sācis ilgtermiņa sadarbību ar mācību centru "BUTS", aģentūru LETA informēja "Sakret" pārstāvji.

Sadarbības laikā "Sakret" atbalsta speciālistu apmācību četrās mācību centra "BUTS" profesionālās pilnveides programmās - "Apdares darbi un telpu remonts", "Dekoratīvo apdares elementu pielietošana dzīvokļa interjerā", "Sausās būves montāža", kā arī "Ēku siltināšanas tehnoloģija". 

"Sakret" nodrošina pilnu būvmateriālu klāstu praktiskajām nodarbībām, sākot no flīžu līmēm un līdz pat betonam un grīdu līdzinātājiem, kā arī nepieciešamo palīgtehniku un instrumentus. Ar "Sakret" un citu sadarbības partneru atbalstu mācību centrā top mūsdienīga klase praktiskām nodarbībām ar uzskates materiāliem, turklāt "Sakret" eksperti kā lektori dalīsies savās zināšanās ar programmas "Ēku siltināšanas tehnoloģija" kursantiem. 

Zināšanas šajās profesionālās pilnveides programmās iespējams apgūt ne vien Rīgā, bet arī Cēsīs, Daugavpilī, Gulbenē, Jelgavā, Jēkabpilī, Rēzeknē un Saldū.

"Mūsu mērķis, sākot sadarbību ar mācību centru "BUTS", ir radīt iespēju apgūt zināšanas par mūsdienīgiem, pasūtītāju pieprasījumam atbilstošiem materiāliem. Domājot par ilgtspējīgu Latvijas tautsaimniecībai tik nozīmīgās nozares attīstību, ir svarīgi, lai objektos strādā izglītoti un kvalificēti speciālisti," uzsvēra "Sakret" komercdirektors Juris Grīnvalds.

Mācību centra "BUTS" direktors Eduards Aksjoņenko piebilda, ka, lai arī celtniecība ir strauji augoša nozare, diemžēl Latvijā trūkst augsti kvalificēta darbaspēka, kas ar savām profesionālajām zināšanām un prasmēm būvē drošas un kvalitatīvas ēkas, kā arī veic apdares darbus atbilstoši jaunākajām un ilgtspējīgām tehnoloģijām. 

Mācību centrs "BUTS" ir profesionālās pilnveides un tālākizglītības iestāde, kā arī lielākais privātais mācību centrs Latvijā, kas darbojas jau kopš 1991.gada. Uzņēmums nodrošina mācības 17 pilsētās visā valsts teritorijā. Mācību centrā "BUTS" gadā vidēji apmāca 18 000 speciālistu viņus interesējošajās profesijās.

Sauso būvmaisījumu ražotāja AS "Sakret Holdings" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 22,197 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar 2019.gadu, ir pieaugums par 1,5%, savukārt koncerna peļņa samazinājās 13 reizes un bija 692 902 eiro. 

"Sakret Holdings" patiesais labuma guvējs, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Māris Ķelpis. "Sakret Holdings" ar četrām rūpnīcām ir lielākais sauso būvniecības materiālu ražotājs Baltijā. Grupas sastāvā ietilpst sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošanas uzņēmumi Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē