Sakret Holdinga koncerna apgrozījums pirmajā pusgadā audzis par 1,5% Video

Sakret Holdinga koncerna apgrozījums pirmajā pusgadā audzis par 1,5%

Trešdiena, 26 augustā, 2020

Sauso būvmaisījumu ražotāja AS "Sakret Holdings" koncerna apgrozījums šogad pirmajos sešos mēnešos bija 10,55 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar 2019.gada attiecīgo periodu, ir pieaugums par 1,5%, savukārt koncerna peļņa pieauga par 32% un bija 273 559 eiro, teikts uzņēmuma sniegtajā informācijā biržai "Nasdaq Riga".

Pārskatā minēts, ka no 2020.gada marta otrās puses nenoteiktība saistībā ar Covid-19 ietekmēja uzņēmējdarbības vidi visās Baltijas valstīs, taču "Sakret Holdings" darbojas atbilstoši apstiprinātajam 2020.gada plānam.

Tāpat pārskatā teikts, ka 2019./2020.gada ziema bija labvēlīga būvniecībai - ņemot vērā, ka gaisa temperatūra bija augstāka par vidējo, netipiski agri tika sākti jaunu objektu būvdarbi. Tādējādi 2020.gada pirmajā ceturksnī saražoto būvmaisījumu apmērs, salīdzinot ar 2019.gada pirmo ceturksni, pieauga par 16%.

Savukārt 2020.gada otrajā ceturksnī kompānijas saimniecisko darbību negatīvi ietekmēja Covid-19 - "Sakret Holdings" realizācijas apmērs samazinājās par 6%, salīdzinot ar 2019.gada otro ceturksni. 

Tādējādi šogad pirmajā pusgadā "Sakret Holdings" saražoto būvmaisījumu apmērs kopumā pieauga par 1%, salīdzinot ar 2019.gada pirmo pusgadu.

Ņemot vērā globālo situāciju 2020.gadā saistībā ar Covid-19, viens no izaicinājumiem, ar ko saskārās "Sakret Holdings", bija apgrozāmo līdzekļu nepietiekamība, jo kreditori pastiprināti sāka sekot līdzi maksājumu disciplīnai. Tostarp daži no būtiskākajiem izejvielu piegādātājiem sāka sarunas par priekšapmaksu. Naudas plūsmas problēmas radīja arī debitoru apjukums krīzes situācijā, sekmējot neregulārus maksājumus. Vienlaikus Covid-19 drošības prasību ievērošana apgrūtināja un sadārdzināja ražošanas procesu, skaidrots finanšu pārskatā.

Ņemot vērā situācijas nenoteiktību saistībā ar Covid-19 tālāku izplatības gaitu un ilgumu, kā arī visu Baltijas valstu atbildīgo dienestu turpmāk pieņemtajiem preventīvajiem lēmumiem izplatības ierobežošanai, nav iespēju sniegt prognozi par finanšu rādītājiem ilgtermiņā, norādīts pārskatā.

2019.gada pirmajā pusgadā "Sakret Holdings" koncerns strādāja ar 10,396 miljonu eiro apgrozījumu un guva 207 300 eiro peļņu.

"Sakret Holdings" patiesais labuma guvējs, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Māris Ķelpis. "Sakret Holdings" ar četrām rūpnīcām ir lielākais sauso būvniecības materiālu ražotājs Baltijā. Grupas sastāvā ietilpst sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu ražošanas uzņēmumi Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē