Aizkrauklē atjaunos rotācijas apli Ziņas

Aizkrauklē atjaunos rotācijas apli

Ceturtdiena, 26 novembrī, 2020

Aizkrauklē atjaunos rotācijas apli pie lielveikala IGA centrs. Tuvākajā laikā tiks organizēta iepirkuma procedūra un kārtota nepieciešamā dokumentācija būvdarbu sākšanai, vēstīts Aizkraukles novada pašvaldības mājaslapā.

Aizkraukles novada pašvaldība ieguvusi Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu projekta Ielu infrastruktūras pielāgošana uzņēmējdarbības attīstībai īstenošanai. Projekta ietvaros paredzēta seguma atjaunošana rotācijas aplim pie lielveikala IGA centrs, atjaunojot virskārtu un novēršot radušos iesēdumus, kā arī ap rotācijas apli esošo grāvju tīrīšanu un tajos ierīkotās meliorācijas sistēmas sakārtošanu.

Lai nodrošinātu plānoto būvdarbu līdzfinansēšanu, Aizkraukles novada dome 9.novembra ārkārtas sēdē nolēma ņemt aizņēmumu ar Valsts kases noteikto kredīta procentu likmi 120 tūkstošu eiro apmērā. Aizdevums būs jāatmaksā 20 gadu laikā ar atliktā maksājuma termiņu 3 gadi, un tā pamatsummas un kredītu procentu atmaksa tiek garantēta no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 20.punktam Aizkraukles pašvaldības lēmums saskaņots Aizkraukles novada apvienojamo pašvaldību Finanšu komisijā.

Prognozējamās būvdarbu izmaksas ir 181 930,94 eiro. No tām ERAF finansējums ir 68 850 eiro, valsts budžeta dotācija pašvaldībām 3037,50 eiro un Aizkraukles pašvaldības līdzfinansējums – 105 910,32 eiro. Precīzas būvdarbu izmaksas būs zināmas pēc iepirkuma.

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē