Aizkrauklē par 127 801 eiro atjaunos Stadiona ielas asfalta segumu Ziņas

Aizkrauklē par 127 801 eiro atjaunos Stadiona ielas asfalta segumu

Trešdiena, 2 decembrī, 2020

Šomēnes Aizkrauklē, Stadiona ielā, tiks sākti pirmie priekšdarbi, lai nodrošinātu 127 801 eiro vērtus asfalta seguma atjaunošanas darbus, aģentūra LETA uzzināja Aizkraukles novada pašvaldībā.

Tā kā Daugavas krastmala ir iecienīta teritorija aktīvai atpūtai un izbraucieniem ar velosipēdu vai skrituļslidām, Stadiona ielai tiks klāts gluds asfalta segums. Lai atvieglotu pārvietošanos, paredzēts arī demontēt esošās kāpnes, to vietā veidojot lēzenu nobrauktuvi.

Vēl šoruden paredzēts veikt esošā seguma frēzēšanu. Savukārt ielas asfaltēšanas darbi notiks pavasarī, kad iestāsies piemēroti laikapstākļi. Kopējais atjaunojamās ielas garums ir ap 800 metru.

Stadiona ielā šogad jau uzstādīts energoefektīvs apgaismojums.

Atjaunojot Stadiona ielas segumu, pavērsies jaunas iespējas tās izmantošanai, pauda pašvaldībā. Tās sakārtošana ir viena no Daugavas piekrastes attīstības koncepcijas sastāvdaļām, kas turpina vietvaras jau pavasarī aizsāktos krastmalas sakopšanas darbus. Ziemas sezonā plānots arī iztīrīt dabas taku, kas ved gar Daugavas krastmalu, atbrīvojot taku no liekā apauguma un nokaltušajiem kokiem.

Stadiona ielas seguma atjaunošanas izmaksas ir 127 801 eiro, tai skaitā pievienotās vērtības nodoklis 22 180 eiro. Darbu finansēšanai Aizkraukles pašvaldība ņems aizņēmumu Valsts kasē 95 850 eiro apmērā un nodrošinās arī pašvaldības budžeta līdzfinansējumu 31 951 eiro.

Darbus veiks uzņēmums SIA "VIA", kura piedāvājums pašvaldības izsludinātajā iepirkumu procedūrā tika atzīts par atbilstošāko. "Firmas.lv" dati liecina, ka Rīgā reģistrētā būvnieka "VIA" apgrozījums pērn ir bijis 16,438 miljoni eiro, bet peļņa 823 015 eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē