Aprīļa Ziņas

Aprīļa "Būvinženieris" 2019.gada izcilākās būves vīruss nozari neaptur pirmā publiskā CLT ēka

Trešdiena, 22 aprīlī, 2020

Skatē Gada labākā būve Latvijā 2019 sadarbībā ar PERI Lielā balva piešķirta kultūrtelpai Hanzas perons. Nosaukti pērn pabeigtie izcilākie objekti astoņās nominācijās. Skates žūrijas vadītājs Normunds Grinbergs uzsver – 2019. gada objektus vieno ilgtspējīga attieksme kā no būvnieku, arhitektu un projektētāju, tā no pasūtītāju puses, nodrošinot augstas kvalitātes būvniecību. Žurnāla Būvinženieris balva Gada konstruktors 2019 piešķirta Kasparam Bondaram par inovatīviem un ilgtspējīgiem risinājumiem Mihaila Tāla ielas sūkņu stacijā.

 

Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) XXXII kongress atcelts Covid-19 pandēmijas izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ, publicējot biedrības valdes priekšsēdētāja Mārtiņa Straumes atskaiti žurnālā. Atskaitē lasāms kopsavilkums par iepriekšējā gada uzdevumu izpildi, finanšu izlietojumu, dati par būvspeciālistu sertifikāciju un LBS sabiedrisko darbību.

 

Nozares dalībnieki rakstā Būvniecības nozare strādā ar apdomu apliecina, ka Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie pārvietošanās ierobežojumi nedaudz aizkavē materiālu piegādi no ārvalstīm, tomēr nav apturējuši darbu būvlaukumos un autoceļiem. Uzņēmumi gādā, lai izslēgtu inficēšanās risku darbinieku vidū. Materiālu ražotāji eksportētāji izmanto jaunas metodes attālinātai biznesa un projektu vadībai.

 

Rubrikā Personība raksti par diviem Būvindustrijas lielās balvas 2019 saņēmējiem. SIA Igate būve projektu vadītājs Jānis Kuļikovskis karjeru sācis kā transportbūvju inženieris, kļūstot par vadošo liekti līmēto koka konstrukciju veidotāju Latvijā. Savukārt SIA Būvalts R valdes priekšsēdētājs Andrejs Magaznieks Pamatakmeni par mūža ieguldījumu nopelnījis ar godīgu darbu un ieguldījumu nozares sakārtošanā.

 

Vēsturiskā zīmola Laima šokolādi turpmāk ražos tehnoloģiski inovatīvā ražotnē Ādažos, ko SIA Merks būvējusi, izmantojot digitālos rīkus un programmas. Savukārt Piņķos top Latvijā pirmā publiskā būve no CLT jeb krusteniski līmētiem koka paneļiem – starptautiskā privātskola Exupery International School.

 

Tehnoloģiju sadaļā apraksti par fasādēm bez kaitīgiem biocīdiem no Saint-Gobain, par distanceriem betona konstrukciju kvalitātei no PERI, par industriālajām grīdām no Velve M.S. Tehnoloģijas, par jumta slīpuma izveidi no Technonicol.

 

#paliecmājās un abonē žurnālu buvinzenieris2016@gmail.com, buvinzenieriem.lvabone.pasts.lv.

Vineta Silberga @vineta_silberga
https://www.buvbaze.lv/vineta_silberga/
6 gadu 11 mēnešu 6 dienu portālā
Bija online 25 augustā 12:04
Meklētājs būvniecības nozarē