Ādaži: Uzlabos velo infrastruktūru Ziņas

Ādaži: Uzlabos velo infrastruktūru

Otrdiena, 21 martā, 2017

Ādažu novada dome uzsākusi LEADER projekta “Velo infrastruktūras uzlabošana Ādažu novadā”  īstenošanu.   2016.gada novembrī projekts tika apstiprināts Lauku atbalsta dienestā.


Projekts izstrādāts, ņemot vērā pašvaldības plānošanas dokumentos noteiktās priorotātes –  attīstīt gan ikdienas,  gan rekreatīvo (atpūtas) velokustību, palielināt rekreatīvo maršrutu skaitu, popularizējot novadu, kā arī, sadarbojoties ar blakus esošajiem novadiem, veidot savstarpēji saistītus Pierīgas brīvdienu velomaršrutus.


Projekta mērķis – labiekārtot ārtelpu, izveidojot trīs publiski pieejamus velo infrastruktūras objektus ar velostatīviem, velopumpjiem un velosipēdu remontu stendiem; veicināt sabiedrības iesaistīšanos aktīvā tūrisma un drošas velo infrastruktūras izmantošanā, nodrošinot Ādažu novada pievilcību, kas var kļūt par priekšnosacījumu jaunu integrētu tūrisma un citu saistītu pakalpojumu un produktu piedāvājumam. Izstrādājot projekta pieteikumu, tika apzināti arī mājražotāji un tūrisma pakalpojumu sniedzēji, kuru ieteikumi tika izvērtēti jauno velo maršrutu izstrādē.


Lai nodrošinātu informāciju par Ādažu novadā esošajiem un plānotajiem velo maršrutiem, paredzēts  katrā  izveidotajā  velo infrastruktūras objektā uzstādīt informatīvos stendus, kā arī veikt esošo velo maršrutu numurzīmju nomaiņu un jauno maršrutu marķēšanu, atbilstoši ES un nacionālajai kopējai numerācijas sistēmai. Plānots izdot arī informatīvo materiālu – bukletu par velomaršrutiem Ādažu novadā.


Projekta plānotās kopējās izmasas ir 16 321,44 EUR, t.sk., ELFLA finansējums ir 12 004.83 EUR. Projekta realizāciju un uzraudzību nodrošina Ādažu novada Attīstības un investīciju daļa, bet projekta ietvaros izveidotos velo infrastruktūras objektus apsaimniekos Saimniecības un infrastruktūras  daļa.

Avots: adazi.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē