Dārza mēbeles. Ko izvēlēties saliekamās, vai parastās dārza mēbeles? Aktuālie padomi

Dārza mēbeles. Ko izvēlēties saliekamās, vai parastās dārza mēbeles?

Ceturtdiena, 19 septembrī, 2019

Dārza mēbeļu izvēle ir tikpat svarīga kā istabas mēbeļu izvēle, īpaši, ja jums ir vasaras māja vai privātmāja. Kurši interneta veikalā ir plašs dārza mēbeļu komplektu klāsts, kurš sevī ietver gan saliekamus, gan stacionārus modeļus. Izlasot šo rakstu Tu uzzināsi, kurš no variantiem būtu vairāk piemērots Tavam dārzam!

SALIEKAMĀS DĀRZA MĒBELES

Saliekami dārza mēbeļu modeļi ir piemēroti pagalmiem, kur vieta terasei un atpūtai ir ierobežota. Šādam komplektam ir jābūt vieglam un salokāmam, jo tas atvieglos mēbeļu pārvietošanu ikdienā kā arī ziemas mēnešos neaizņems daudz vietas uzglabāšanas telpā.

Komplekts var ietvert:

  • krēslus;
  • galdu;
  • miniatūrus dīvānus;
  • atpūtas krēslus;
  • solus;
  • ķebļus

Vislabāk Tavā dārzā izskatīsies dzeltenu, pelēku zaļu vai brūnu toņu mēbeles. Šo krāsu mēbeles lieliski iekļaujas kopējā dārza ainavā, jo saskaņojas ar kokiem, ziediem un krūmiem.

Arī materiāliem no kuriem tiek veidotas dārza mēbeles ir ļoti liela nozīme. Populārākie no tiem ir: koksne, plastmasa, kārkls un metāls. Saliekamajām āra mēbelēm ļoti svarīgs rādītājs ir svars. Tām ir jābūt vieglām, lai tās varētu pārvietot jebkurš pieaugušais vai pat bērns.

Vieglajām mēbelēm gan ir viens trūkums – tās deformējās un saplīst ātrāk nekā stacionārās mēbeles. Bieži vien, lai vieglo materiālu mēbeles kalpotu ilgāk ir nepieciešama papildus uzmanība un jāseko līdzi lietošanas/uzglabāšanas instrukcijām.

 

STACIONĀRĀS DĀRZA MĒBELES

Šīs ir mēbeles, kuras mūsu pagalmos var atrasties visu gadu, bet ja vēlies iegādāties šāda tipa āra mēbeles tad pievērs uzmanību materiāliem no kuriem tās gatavotas. 

Materiālam jābūt

  • Izturīgam pret koroziju;
  • Ūdensizturīgam;
  • Ātri žūstošam;
  • Tādam kurš neizbalē saules gaismas ietekmē;
  • Viegli tīrāmam;
  • Pietiekami lielam svaram, lai vējš to nevarētu apgāzt.

Visām šīm īpašībām atbilst čuguna, masīvkoka un pītās dārza mēbeles. Mēbelēm, kuras izgatavotas no koksnes ir īpašs aizsargslānis, kas neļauj mitrumam un nokrišņiem iekļūt koksnes iekšienē.

Tā kā stacionārās mēbeles ziemā visbiežāk paliek ārā tad pārsvarā visām ir noņemami elementi – spilveni atzveltnēm un krēslu un dīvānu sēdekļi. Šīs komponentes ziemas mēnešos būtu jāuzglabā iekštelpās.

 

Stacionāro mēbeļu cenas ir nedaudz augstākas nekā saliekamo mēbeļu, bet izdevumi atmaksāsies ilgtermiņā, jo kalpošanas laiks ir ilgāks kā arī izskats saglabāsies pievilcīgs daudzus gadus.

Izvēlēties salokāmu vai stacionāru mēbeļu komplektu tas ir atkarīgs no Jums! No savas puses mēs vienmēr sniegsim padomus un palīdzēsim Jums izvēlēties piemērotāko komplektu.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Privātmāju Konsultants @user_1012492
https://www.buvbaze.lv/user_1012492/
4 gadi 7 mēnešu 17 dienu portālā
Bija online 11 augustā 07:51
Meklētājs būvniecības nozarē