Sistēmas betona remonts Remonts

Sistēmas betona remonts

Trešdiena, 3 jūlijā, 2019

Visas betona konstrukcijas: ēku pārsegumi, balkoni, terases un sienas, atbalstsienas, tilti un estakādes, jumti, u.c., ir pakļautas pakāpeniskai degradācijai kontaktā ar apkārtējo vidi. To veicina arī ekspluatācijas slodzes.

Galvenais bojājumu cēlonis ir betona karbonizācijaOgļskābā gāze, kas atrodas atmosfērāreaģē ar ūdeni, un rezultātā rodas ogļskābe, kas noārda betona konstrukcijasOgļskābe reaģē ar kalcija hidroksīduko satur betons, tiek atbrīvots kalcija karbonāts un ūdens. Šī ķīmiskā procesa rezultātā krītas betona pHbetons paliek skābāks un zaudē stiprību, turklāt sāk korodēt stiegrojums. Stiegrojuma korozija vēl vairāk paātrina betona sabrukumujo papildus ķīmiskajam procesam parādās mehāniskaisrūsas dēļ stiegrojuma tilpums palielinās, un tas atslāņo betona kārtas.


Lai atjaunotu šādas konstrukcijas, izmantojiet sistēmu betona remontam ASOCRET-BIS. Vispirms mehāniski notīriet konstrukciju no bojātām betona kārtām, bet stiegrojumu notīriet no rūsas līdz metāliskam spīdumam. Ja konstrukcija ir stipri bojāta, pieaiciniet būvinženieri tās nestspējas novērtēšanai.

 

Tālāk uz sausa un tīra stiegrojuma ar otu uzklājiet korozijas aizsardzību ASOCRET-KS/HB divās kārtāspēc tam atkal ar otu uzklājiet grunts kārtu no ASOCRET-KS/HB uz visas remontējamās betona virsmas un uz stiegrojuma. Kamēr grunts ir svaiga (ap 5 min.), ar špakteli saremontējiet konstrukciju ar remontmateriālu ASOCRET-BIS-5/40. Kārtas biezums uzklājot vienā reizē ir līdz 4mm horizontālām un vertikālām virsmām, un līdz 20 mm virsmām virs galvas

 

ASOCRET-BIS-5/40 var uzklāt arī mitra torkreta veidā, šajā gadījumā grunts nav vajadzīga.

 

Ja Jums ir vajadzīga īpaši gluda virsmanošpaktelējiet to ar smalkgraudainu materiālu ASOCRET-BIS-1/6 no 1 līdz 6 mm biezumāAr šo pašu materiālu arī var saremontēt nelielus nelīdzenumus līdz 6 mm dziļumā bez grunts, tikai samitrinot virsmu ar ūdeni.

 

Sistēma ASOCRET-BIS ne tikai atjaunos, bet arī aizsargās betona konstrukciju no apkārtējās vides iedarbības.

 

Vērsieties pēc konsultācijas: https://www.buvbaze.lv/lv/schomburg/

Aleksejs Rivlins @user_751121
SCHOMBURG reģionālais pārstāvis Latvijā
5 gadu 1 mēnesis 11 dienu portālā
Bija online 15 jūlijā 09:27
Meklētājs būvniecības nozarē