Skates Ziņas

Skates "Gada labākā būve Latvijā 2018" organizatori aicina bērnus un jauniešus piedalīties zīmējumu konkursā

Piektdiena, 11 janvārī, 2019

Skates "Gada labākā būve Latvijā 2018" organizatori aicina bērnus un jauniešus piedalīties zīmējumu konkursā "Mana novada dārgakmens - jaunā būve", aģentūru LETA informēja Latvijas Būvnieku asociācijā.

Zīmējumā ir jāattēlo Latvijas būvnieku būvētā būve novadā, Latvijā vai ārzemēs. Būvi jāizvēlas pašam zīmējuma autoram. Tā var būt gājēju celiņš, tiltiņš, ceļš, nosiltināta un nokrāsota skolas ēka, jauna dzīvojamā vai ražošanas ēka - nozīmīgi, ka tā kalpo iedzīvotājiem un padara apkārtni skaistāku.

Konkursā var piedalīties bērni un jaunieši līdz 16 gadu vecumam no Latvijas un ārzemēm. Zīmējumam jābūt krāsainam vai melnbaltam, A4 vai A3 izmērā. Tas var būt veidots jebkurā tehnikā, bet nedrīkst izmantot datoru. Zīmējuma otrā pusē ir jānorāda autora vārds, uzvārds, vecums, skola, klase, zīmēšanas vai cita skolotāja, kura iedvesmojis konkursam, vārds un sava vai skolotāja kontaktinformācija.

Zīmējumus izvērtēs ēku būvnieki un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti. Sabiedrība balsos par zīmējumiem vietnē "Facebook.com/gadabuve".

Visu zīmējumu izstāde notiks skates "Gada labākā būve Latvijā 2018" noslēgumā 2019.gada martā Rīgā. Zīmējumu konkurss tiks atspoguļots masu medijos. Trīs konkursa uzvarētāji un viņu skolotāji, kuri iedvesmojoši piedalīties konkursā, saņems balvas un tiks aicināti uz apbalvošanas ceremoniju, apmaksājot ceļa izdevumus. Labākie darbi ar autoru un skolotāju vārdiem tiks publicēti gadagrāmatā "Gada labākā būve Latvijā 2018", kuru konkursa uzvarētāji saņems dāvanā.

Zīmējumus līdz 2019.gada 11.februārim, ieskaitot, var nosūtīt pa pastu (Latvijas Būvnieku asociācija, Skolas iela 21, Rīga, LV-1010) vai iesniegt personīgi, iepriekš vienojoties pa e-pastu vai tālruni. Darbi no ārzemēm tiks pieņemti arī ieskenēti vai fotografēti. Sazinoties ar Latvijas Būvnieku asociāciju, Latvijā ir iespēja zīmējumus nodot skates žūrijas komisijai, kad tā ieradīsies vērtēt objektu novadā.

"Zīmējumu konkursā "Mana novada dārgakmens - jaunā būve" aicinām skolēnus pamanīt skaisto un noderīgo savā apkārtnē un Latvijas būvnieku darbu. Jauniem cilvēkiem ir lieliska iztēle un droša roka. Zīmējumu konkurss ar lieliem panākumiem notiek jau ceturto gadu", atzina skates "Gada labākā būve Latvijā 2018" žūrijas komisijas priekšsēdētājs Normunds Grinbergs.

Skates "Gada labākā būve Latvijā 2018" mērķis ir veicināt būvniecības procesa kvalitāti, nosakot un popularizējot labākās būves un labās prakses piemērus būvniecības procesā Latvijā un ārzemēs 2018.gadā, veicināt  profesionālo izaugsmi un darba kvalitāti nozarē, izteikt atzinību un motivēt nozares pārstāvjus profesionāliem izaicinājumiem akcentējot būvniecības procesa gala rezultātu - būvi.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 9 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē