Saules jumts Būvniecība
Foto: altenergo.lv

Saules jumts

Trešdiena, 17 februārī, 2016

Saules jumts – Saules kolektoru bloks, kuru izmanto tradicionālā jumta seguma vietā, iebūvējot to Jumta plaknē, kas vērsta uz dienvidiem.

Šāds risinājums ne tikai paugstinās ēkas energoefektivitātes rādītājus, bet arī dos tai tikamu ārējo izskatu.

Saules jumtu var uzstādīt kā jaunbūvēs, tā ari vecās mājās. Saules kolektorus un saules baterijas var izmantot kā papildinājumu jau esošajai siltuma, karstā ūdens un elektrības nodrošināšanas sistēmai.

Saules enerģijas izmantošana vasaras laikā pilnībā nodrošinās karstā ūdens sagatavošanu, savukārt ziemas mēnešos saules kolektori ļaus samazināt siltuma un karstā ūdens sagatavošanas izmaksas līdz pat 50%.

Jāatzīst, ka saules bateriju atmaksāšanās laiks ir ilgāks, toties tām ir pietiekoši daudz pielietojuma iespēju. Ja pieņemsiet lēmumu par alternatīvās enerģijas avota iegādi, tas pozitīvi ietekmēs jūsu ģimenes budžetu ilgtermiņā – tas ir būtisks arguments, jo enerģijas cenas noteikti augs nākotnē. Solvis Roof sistēmas iegādāšanās ir izdevīga investīcija no ekonomiskā viedokļa.

Turklāt saules kolektoru lietotāji dod ievērojamu ieguldījumu klimata atveseļošanai, jo tas ir zinātniski pierādīts fakts, ka saules enerģijas izmantošana ierobežo ogļskābas gāzes izdalīšanos atmosfērā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē