PAROC Tento: jauna energoefektīva siltumizolācijas plāksne ventilējamām sienām Būvniecība

PAROC Tento: jauna energoefektīva siltumizolācijas plāksne ventilējamām sienām

Trešdiena, 10 aprīlī, 2024

OC PAROC piedāvā jaunu plāksni jaunu un renovētu ēku ventilējamo sienu siltumizolācijai un vēja aizsardzībai.

 

Jaunā PAROC Tento plāksne ir izstrādāta, lai nodrošinātu siltumizolāciju un vēja aizsardzību ventilējamām fasādēm un cita veida ventilējamām konstrukcijām.

 

Stingrā PAROC Tento plāksne tiek izmantota kā galvenā siltumizolācija vienslāņu ventilējamo sienu konstrukcijās, piemēram, PAROC Zero sistēmās, ventilējamās fasādēs ar kronšteiniem un trīsslāņu ķieģeļu sienās.

 

Divslāņu siltumizolācijas risinājumos PAROC Tento 30-50 mm plāksnes tiek izmantotas, lai nodrošinātu vēja aizsardzību siltumizolācijas slānim, kas veidots no elastīgajām plāksnēm ar zemāku blīvumu.

 

PAROC Tento plāksnēm ir zema siltumvadītspēja, zema gaisa caurlaidība un tās nodrošina ūdens tvaiku caurlaidību. PAROC Tento zemā siltumvadītspējas klase (λ=0,033 W/mK) ļauj samazināt siltumenerģijas pārnesi cauri sienas elementiem. Pateicoties zemajām gaisa caurlaidības īpašībām (l = 30*10-6 m3/m2*s*Pa), šī plāksne aizsargā ventilējamo fasāžu siltumizolāciju no nevēlamas gaisa kustības siltumizolācijas slānī.  PAROC Tento plāksnes nodrošina arī ūdens tvaiku caurlaidību (µ=1). Tas nozīmē, ka tvaiks starpsienā viegli izkļūst cauri siltumizolācijas slānim un nonāk ventilējamā gaisa telpā, kur to aizvada gaisa plūsmas.

 

PAROC Tento plāksnes ir nedegošas un klasificētas ar augstāko ugunsdrošības klasi Euroclass A1. Tas ļauj tās izmantot fasāžu un starpsienu siltumizolācijai jebkura veida un augstuma ēkās.

 

“Mēs esam izstrādājuši plāksni ar 5 kPa spiedes izturību, kas atvieglotu darbu būvniekiem un nodrošinātu stingru , konsekventi izturīgu siltumizolācijas slāni ar augstu integritāti kopējā sienas konstrukcijā. Tas ļaus izvairīties no pārmērīgas siltumizolācijas saspiešanas, uzstādot dažāda veida ventilējamo fasāžu stiprinājumu sistēmas,” norāda Paroc izstrādājumu attīstības vadītājs Baltijā Ronalds Liepiņš.

 

Jaunā vēja un siltumizolācijas plāksne aizstās pašreiz vēl esošo PAROC WAS 35(t, b) un PAROC WAS 25t plākšņu piedāvājumu.

 

PAROC Tento plāksnes vēja aizsardzībai pieejamas divos izmēros: standarta 600X1200mm un lielā plāksne 1200X1800mm . Galvenajā siltumizolācijas slānī izmantoto plākšņu izmērs parasti ir 600X1200 mm un biezums 100mm līdz 200mm.

 

PAROC Tento plāksnēm ir arī divas pārklājuma iespējas: pilnībā pārklātas ar gaišu vai melnu stikla šķiedras audumu vai plāksnes var būt arī nepārklātas.

 

Jaunā PAROC Tento plāksne piedāvā risinājumu “divi vienā” – siltumizolāciju un aizsardzību pret vēju. Jaunā PAROC akmens vates plāksne ir viegli un ātri uzstādāma – piemērots, energoefektīvs un nedegošs siltumizolācijas izstrādājums.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 27 dienu portālā
Bija online 28 aprīlī 22:15
Meklētājs būvniecības nozarē