Parakstīs memorandu par Latvijas rūpniecības attīstību Ziņas

Parakstīs memorandu par Latvijas rūpniecības attīstību

Otrdiena, 24 aprīlī, 2018

Paužot apņemšanos īstenot virkni rūpniecības atbalsta pasākumus no valsts puses un nozīmīgas investīcijas rūpniecības modernizācijā, ceļot tās konkurētspēju pasaulē, no dažādu rūpniecības nozaru organizāciju puses, šā gada 25. aprīlī tiks parakstīts Ekonomikas ministrijas un rūpniecības nozaru pārstāvju Memorands par Latvijas rūpniecības attīstību.

“Lai arī patlaban redzam samērā strauju rūpniecības izaugsmi, tās konkurētspēja un eksporta jaudas ir jāstiprina un tā ir mana kā ekonomikas ministra prioritāte, jo ražošanas un rūpniecības uzņēmumiem ir jābūt valsts ekonomikas mugurkaulam. Rūpniecībai ir būtiska stratēģiskā loma, nodrošinot pārējās tautsaimniecības ekosistēmas stabilu un ilgtspējīgu attīstību. Diskusijās un sadarbībā ar nozares asociācijām un ekspertiem esam vienojušies par atbalsta pasākumu virkni darbaspēka pieejamības un konkurētspējīgu energoresursu cenu nodrošināšanai, kā arī inovācijas stiprināšanai. Mūsu mērķis ir nodrošināt, ka rūpniecības sektors turpmāko trīs gadu laikā pieaug par 30%,” uzsver Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Kaut gan šobrīd rūpniecība attīstās dinamiski, Latvijas ekonomikas modelis joprojām galvenokārt balstās uz darbaspēka zemo izmaksu priekšrocībām. Tāpēc Ekonomikas ministrija radījusi vairāku pasākumu kopumu rūpniecības atbalstam un vietējās rūpniecības un ražošanas uzņēmumu konkurētspējas celšanai, tostarp energoefektivitātes veicināšanai un energoresursu izmaksu samazināšanai, kvalificēta darbaspēka piesaistei, ražotņu modernizācijai un paplašināšanai, kā arī eksporta veicināšanai un jaunu tirgu apgūšanai. Rūpniecības atbalsta programmas stratēģiskais mērķis ir līdz 2020. gadam kāpināt rūpniecības nozares apjomu par 30%.

Memoranda parakstīšanās pasākumā un diskusijā par Latvijas rūpniecības attīstību piedalīsies Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Būvmateriālu ražotāju asociācijas izpilddirektors Leonīds Jēkabsons, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidents Normunds Bergs, Latvijas pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja Ināra Šure, Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss un Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas padomes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš.

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piedalīties Memoranda parakstīšanas pasākumā, kura ietvaros notiks arī diskusija par atbalstu rūpniecības attīstībai. Pasākuma noslēgumā tiek piedāvāta arī ekskursija AS “Latvijas Finieris” ražotnē. Memoranda parakstīšanas pasākums notiks š.g. 25. aprīlī plkst.11.00 AS “Latvijas Finieris” Impregnēšanas ražotnē “Lignums”, Finiera ielā 6, Rīgā.

Avots: em.gov.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Preču atlase pēc tēmas