40 apstrādes rūpniecības uzņēmumi un industriālo teritoriju attīstītāji saņems atbalstu ražošanas telpu attīstībai 23 miljonu eiro apmērā Ziņas

40 apstrādes rūpniecības uzņēmumi un industriālo teritoriju attīstītāji saņems atbalstu ražošanas telpu attīstībai 23 miljonu eiro apmērā

Trešdiena, 16 novembrī, 2016

Noslēdzoties iesniegto projektu vērtēšanai, 40 apstrādes rūpniecības uzņēmumi un industriālo teritoriju (parku) attīstītāji visā Latvijā (izņemot Rīgu) saņems atbalstu ražošanas telpu attīstībai 23 129 653,24 miljonu eiro vērtībā.

 “Atbalsta programmu ražošanas telpu attīstībai Ekonomikas ministrija izstrādāja ar mērķiveicināt apstrādes rūpniecības komersantu paplašināšanos un jaunu komersantu veidošanos, atbalstot industriālo zonu attīstību tieši Latvijas reģionos.

Programmas ieviešana ir mērķtiecīgs mazo un vidējo komersantu konkurētspējas veicināšanas pasākums, tādejādi stiprinot kopējo valsts uzņēmējdarbības vidi, vairojot nodarbinātību reģionos un veidojot investoriem pievilcīgas ekonomiskās zonas ārpus galvaspilsētas,” uzsver Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.  

Programmas ietvaros atbalsts tiks piešķirts ražošanas ēku būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai, kā arī nepieciešamo inženierpieslēgumu izbūvei, piemēram, ūdensvada, gāzes, elektroenerģijas pieslēgumu un pievadceļu izbūvei, visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgu.  

Vienam projekta iesniegumam maksimāli pieļaujamais ERAF līdzfinansējums ir 1 166 000 eiroun maksimālā atbalsta intensitāte – 35 - 45% atkarībā no komersanta lieluma. Lai nodrošinātu investīciju vienlīdzīgāku sadali Latvijas teritorijā, finansējums tika sadalīts starp plānošanas reģioniem un projektu iesniegumus savstarpēji salīdzināja konkrēto reģionu ietvaros.  

Apstrādes rūpniecības ražojošo uzņēmumu un industriālo parku attīstītāju interese par programmu bija liela. Programmas ietvaros Centrālā finanšu un līgumu aģentūra kopumā saņēma 77 projekta iesniegumus – no Kurzemes - 13, Vidzemes - 11, Latgales - 6, Zemgales - 14 un Rīgas reģiona - 33 iesniegumus.  

Programmas ietvaros projektus varēja iesniegt komersanti vai nodibinājumi, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma attīstīšanu un iznomāšanu ražošanas vajadzībām, apstrādes rūpniecības mazie un vidējie komersanti, kas būvē ražošanas telpas savām vajadzībām, kā arī ostas pārvaldes.    

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 15 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē