Ķekavas jaunās sporta zāles atvēršana ir Valsts policijas ziņā Ziņas

Ķekavas jaunās sporta zāles atvēršana ir Valsts policijas ziņā

Ceturtdiena, 8 martā, 2018

Tā kā ir ierosināta krimināllieta, lēmums par to, kad atvērt Ķekavas vidusskolas jauno sporta zāli apmeklētājiem, ir vienīgi Valsts policijas ziņā, vēsta Ķekavas novada pašvaldība.

Kā pašvaldību informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 3. nodaļas priekšnieka vietniece Egita Stāmure, pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika secināts, ka nepieciešams veikt izmeklēšanas eksperimentu. Šobrīd ir apzinātas izmeklēšanas eksperimenta izmaksas un tiek gaidīta atbilde par finansējuma piešķiršanu. Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes atbilde par finansējuma piešķiršanu plānots saņemt šomēnes, pēc tam procesa virzītājam būs iespējams lemt par turpmākajām procesuālajām darbībām, kas skar sporta zāles atvēršanu.

Valsts policijas pārstāve skaidro, ka izmeklēšana tiek veikta, ievērojot Kriminālprocesa likuma 14. pantā noteikto kriminālprocesa pamatprincipu, ka ikvienam ir tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā, bez neattaisnotas novilcināšanas. "Kriminālprocesa izmeklēšanai piešķirta prioritāte, taču minēto objektīvo apstākļu dēļ sporta zāle līdz atsevišķam paziņojumam joprojām būs slēgta," uzsver E.Stāmure.

Lai noskaidrotu basketbola groza mehānisma bojājuma iemeslus un atvērtu sporta zāli apmeklētājiem, Ķekavas novada pašvaldība pēc savas iniciatīvas lūdza neatkarīgajiem ekspertiem – A/S "Inspecta Latvia" – veikt basketbola groza mehānisma pārbaudi. Šo ekspertu atzinumu pašvaldība ir nosūtījusi Valsts policijai. Tāpat pašvaldība ir bijusi atvērta sadarbībai ar Valsts policiju un sniegusi tai visu nepieciešamo informāciju un dokumentāciju, kā arī iekļāvusi Valsts policijai nepieciešamo informāciju, izstrādājot tehnisko specifikāciju un prasības neatkarīgo ekspertu pakalpojumam.

Tā kā šobrīd Ķekavas novada pašvaldība no savas puses ir veikusi visus nepieciešamos darbus un pašvaldībai nav iespējams paātrināt kriminālprocesa izmeklēšanu, tā aicina iedzīvotājus sekot līdzi Valsts policijas paziņojumiem attiecībā uz situācijas attīstības gaitu.

Avots: aprinkis
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas