Kā tiks mainīta Rīgas Centrālā Dzelzceļa stacija? Būvniecība

Kā tiks mainīta Rīgas Centrālā Dzelzceļa stacija?

Piektdiena, 19 janvārī, 2018

16. janvārī notikusi Rīgas pilsētas arhitekta kolēģijas sēde par “Rail Baltica” Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas mezgla pārbūvi posmā no Lāčplēša līdz Jelgavas ielai.

Kolēģijā izskatītas “Rail Baltica” Centrālās Dzelzceļa stacijas mezgla pārbūves ieceres, arhitektūras un pilsētbūvniecības risinājumu (posmā no Lāčplēša līdz Jelgavas ielai) projekta virzība pēc metu konkursa un aktuālie jautājumi. Kolēģijā uzklausītas divas prezentācijas. Pirmā no tām - SIA Eiropas Dzelzceļa līnijas (EDZL) prezentācija par projekta aktuālajiem arhitektūras risinājumiem, kas iekļauti tehniskajā specifikācijā un projekta daļas virzību, aktuālie pilsētbūvnieciskie jautājumi (PLH Arkitekter un COWI vīziju un risinājumus projekta sasaistei ar Stacijas laukumu, Gogoļa ielu, centrāltirgus un 13.janvāra ielu). Otrā no tām - arhitektu apvienības O+R+V+E+L prezentācija par Dzelzceļa stacijas apkārtnes pārbūves vīziju un risinājumiem, iespējām un vēlmēm pazemes un virszemes telpā (tās izmantošanu, transporta savienojumiem ar un ap centrālo Dzelceļa staciju).

Kolēģijā uzklausīti viedokļi un noritējušas diskusijas par Centrālās dzelzceļa stacijas un tilta sliežu ceļu pārbūvi (D&B iepirkuma uzstādījumi), tajā skaitā par jaunveidojamo telpu zem estakādes un uzbēruma (to mērķi, izmantošanu, sasaisti un dizainu) un Stacijas apkārtnes pilsētbūvniecisko vīziju un risinājumiem (kas ietver 13.janvāra ielu, Stacijas laukumu, Gogoļa ielu un tirgu, kā arī satiksmes pārkārtojumos Stacijas apkārtnē, tajā skaitā Starptautiskās un reģionālās autoostas un sabiedriskā transporta, velo un kuģīšu transporta savienojumus ar dzelzceļa staciju) kontekstā ar nepieciešamajām pārmaiņām objekta veiksmīgai iekļaušanai Rīgas vēsturiskā centra pilsētvidē un pilsētas mobilitātes sistēmā (t.sk. par risinājumiem, kas atbalstāmi turpmākai īstenošanai vai nepieciešamajām pārmaiņām, pārbūvēm, un ko būs nepieciešamas īstenot līdz 2022./2026.gadam).

Projekta īstenošanas gaitā plāno izmantot piecu godalgoto metu idejas, ar kurām žūrija pusgada laikā iepazinusies pagājušogad.

Piedāvājam apskatīt, ko arhitekti plāno veikt pašā galvaspilsētas sirdī un galvenajā transporta artērijā.

 

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas