Vācijas veikalu tīkls Lidl noskatījis vietu arī Jēkabpilī Ziņas

Vācijas veikalu tīkls Lidl noskatījis vietu arī Jēkabpilī

Ceturtdiena, 14 septembrī, 2017

Vācijas zemo cenu veikals Lidl noskatījis vietu veikala būvniecībai arī Jēkabpilī un rosina nojaukt un pārvietot Jēkabpils autoostu.

Jēkabpils domes Attīstības un tautsaimniecības komitejas sēdē izskatīts jautājums par attīstību zemes gabaliem Jēkabpilī, Kļavu ielā 15, Ledus ielā 5 un Vienības ielā 1. Šie zemes gabali atrodas pilsētas centrā starp lielveikaliem Rimi un Mego un uz viena no tiem atrodas Jēkabpils autoosta. Jēkabpils pilsētas pašvaldības Attīstības un tautsaimniecības komiteja saņēmusi vēstuli no zemes gabalu Kļavu ielā 15 un Ledus ielā 5 īpašniekiem jeb šo teritoriju attīstītājiem, ar lūgumu izskatīt iespēju nojaukt Jēkabpils autoostu uz pašvaldībai piederošās zemes Vienības ielā 1 un tur uzbūvēt stāvlaukumu topošajam lielveikalam, kas atradīsies Ledus ielā 5. Projekta attīstītāji piedāvā uzcelt jaunu autoostu uz tiem piederošā zemes gabala Kļavu ielā 15.

Jēkabpils domes Attīstības un tautsaimniecības komitejas priekšsēdētājs Aigars Nitišs informējis, ka attiecīgajā vietā ir iecere būvēt Vācijas zemo cenu veikalu Lidl. Attīecā uz autoostas nojaukšanu un pārvietošanu deputāti norādījuši, ka Jēkabpils autoosta ir samērā jauna būve, kas par savu arhitektonisko veidojumu ieguvusi vairākas godalgas, tā ir arī tehniski labā stāvoklī un nav pamata to nojaukt un pārvietot.

A. Nitišs skaidrojis, ka lielveikals Lidl tiks uzbūvēts jebkurā gadījumā, jo zemes gabalu īpašnieki vēlas savas teritorijas attīstīt. Turklāt uz vienas no tām jau savulaik bija plānota veikala K-Rauta izbūve un pat pamati ielikti, bet krīze šo procesu apturējusi.  K-Rauta tagad ir K-Senukai pārpirkts īpašums un vairs nav plānots būvēt tik apjomīgu būvniecības veikalu, tāpēc esot vieta arī Lidl būvei. Turklāt šo teritoriju īpašnieki vēlas tās attīstīt un vienīgais, ko pašvaldība var darīt, nepiekrist autoostas nojaukšanai un pārcelšanai.

Jēkabpils domes Attīstības un tautsaimniecības komiteja noraidīja priekšlikumu nojaukt un pārvietot autoostu, dodot priekšroku lielveikala Lidl būvei. Šīs ieceres īstenotājiem projekts būs jārealizē, izmantojot savā īpašumā esošos zemesgabalus.

Avots: radio1.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas