Vairākiem grants ceļiem Zemgales reģionā sakārtotas ūdens atvades sistēmas Ziņas

Vairākiem grants ceļiem Zemgales reģionā sakārtotas ūdens atvades sistēmas

Sestdiena, 29 septembrī, 2018

Ir pabeigti ūdens atvades sistēmas sakārtošanas darbi četriem grants autoceļu posmiem Zemgales reģionā, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) Komunikācijas daļas vadītāja Sigita Audere.

Vecumnieku novadā, 14 kilometru garumā grants autoceļa posmam Bauska-Aizkraukle, veikta grāvju tīrīšana atsevišķos ceļa posmos 2016 kubikmetru apmērā.

Jēkabpils novadā darbi notikuši uz diviem ceļiem. Valsts autoceļam Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste grāvju tīrīšana veikta 3684 kubikmetru apmērā, bet valsts autoceļam Slate-Dominieki-Auziņas grāvji iztīrīti 1188 kubikmetru daudzumā.

Valsts grants autoceļa posmam Jēkabpils-Antūži-Medņi, Krustpils novadā, veikta grāvju tīrīšana 2060 kubikmetru apjomā.

LAU pārstāve skaidroja, ka viena no valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu prioritātēm uzņēmumam ir ūdens atvades sistēmas sakārtošana grants autoceļiem. Ūdens atvades sakārtošanas darbi ir grāvju tīrīšana, caurteku tīrīšana vai to bojāto posmu nomaiņa, nomaļu grunts apauguma noņemšana un krūmu ciršana. Katrā no autoceļu posmiem veicamie darbi ir dažādi.

Darbi turpinās arī uz pārējiem autoceļu posmiem. Ūdens atvades sistēmas sakārtošana ir plānota tajos ceļu posmos, kuros pavasarī un rudenī šķīdoņa dēļ ir apgrūtināta ceļa caurbraucamība.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē