Sākta 13,4 miljonu vērtās Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecība Ziņas

Sākta 13,4 miljonu vērtās Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecība

Svētdiena, 9 decembrī, 2018

 Jēkabpilī sākta multifunkcionālās halles būvniecība, kuras kopējās izmaksas sasniegs 13 485 622 eiro, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Objektā sākti zemes darbi, kurus plānots pabeigt šogad, lai varētu turpināt ar pamatbetonēšanas darbiem.

"Ja laika apstākļi ļaus, līdz gada beigām rīkosim arī svinīgu halles kapsulas iebetonēšanu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Pašlaik nekādi satiksmes ierobežojumi netiek paredzēti, pirmie satiksmes ierobežojumi varētu būt nākamā gada pavasarī, kad tiks strādāts pie tīklu pieslēgumiem. Šobrīd tiek strādāts pie konstrukciju detalizācijas izstrādes, lai varētu dot ražotājam izgatavošanai. Iepirkta arī virkne nepieciešamo būvniecības materiālu," informēja būvnieku, SIA "LC Būve" valdes loceklis Sandis Dzērvītis.

Projektu realizē AS "Panevežio statybos trestas", SIA "ARMS group" un "LC Būve". Projekta kopsumma paredzēta 13 485 622 eiro apmērā, no tiem pašvaldības līdzfinansējums ir 179 453 eiro, aizņēmums no Valsts kases 11 706 169 eiro, bet 1 600 000 eiro - valsts finansējums no Izglītības un zinātnes ministrijas.

Halles atradīsies Brīvības ielā 289b, iekļaujoties kopējā infrastruktūrā ar Jēkabpils stadionu. Plānots, ka projekts tiks pabeigts 2020.gada jūlijā.

Jau vēstīts, ka multifunkcionālā halle aptvers plašu sporta aktivitāšu kompleksu. Vairāk nekā 2000 kvadrātmetru universālajā sporta zālē būs iespējams trenēties basketbolā un volejbolā, kā arī aizvadīt spēles, rīkot turnīrus un čempionātus. Jēkabpils iedzīvotājiem tiks sniegta pastāvīga iespēja baudīt sporta veidus uz ledus, jo hallē tiks ietverta 2170 kvadrātmetru "B" kategorijas hokeja arēna, kas būs atbilstoša Latvijas Hokeja Federācijas apstiprinātajam nolikumam.

Paralēli hallēm komandu sporta veidiem, būs pieejams plašs citu telpu komplekss - vairāk nekā 400 kvadrātmetru trenažieru zāle un 185 kvadrātmetru aerobikas un horeogrāfijas zāle, kā arī konferenču zāle un kafejnīca. Tiks izveidotas arī mūsdienīgi aprīkotas sportistu ģērbtuves.

Skatītāju ērtībām volejbola un basketbola hallē tiks nodrošinātas stacionārās tribīnes ar 100 vietām un teleskopiskās tribīnes ar 1000 vietām. Savukārt hokeja arēnā būs pieejamas tribīnes 300 skatītājiem.

Tiks sakārtota arī infrastruktūra ap multihalli. Halles teritorijā tiks izveidots laukums strītbolam un universāls sporta laukums, kas paredzēts vasaras sezonas sporta aktivitātēm. Tiks izveidotas vairākas autostāvvietas aptuveni 5000 kvadrātmetru platībā.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 24 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē