Rīgas namu pārvaldnieks pieslēdzis apkuri pirmajām daudzdzīvokļu ēkām Новости

Rīgas namu pārvaldnieks pieslēdzis apkuri pirmajām daudzdzīvokļu ēkām

Вторник, 4 октября, 2022

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) pirmdien pieslēdzis apkuri pirmajām daudzīvokļu mājām, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Lēmums par konkrētu apkures pieslēgšanas datumu līdz šim saņemts no divu māju pilnvarotajām personām. Namu Augļu ielā un Brīvības ielā pilnvarotās personas iesniegušas kopības lēmumus par apkures pieslēgšanu no 3.oktobra.

Citu māju pārstāvji, kuri parasti izmanto individuālu grafiku, apkurei pieslēdzoties agrāk, šogad nav izteikuši šādu vēlmi. Iespējams, tas saistīts ar apstākli, ka atbilstoši šā brīža laika prognozei, nedēļas otrajā pusē gaiss iesils līdz pat plus 17 grādiem, atzīmē kompānijā.

Negaidot apkures sezonas sākumu, to iespējams pieslēgt tām dzīvojamām mājām, kuru kopīpašnieki ir iesnieguši kopības lēmumu par apkures pieslēgšanu vai to izdarījusi mājas pilnvarotā persona.

Šobrīd centralizētu apkures pieslēgšanu visām RNP mājām, balstoties uz laika prognozi, provizoriski plānots sākt līdz oktobra vidum.

Apkuri pieslēdz balstoties uz ilgtermiņa laikapstākļu prognozēm, lai izvairītos no nepamatotas daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju saldēšanas un ar to saistītu māju elektriskās instalācijas sistēmām neatbilstošas jaudas elektroapsildes iekārtu lietošanas.

Pašvaldībai piederošā RNP apgrozījums 2021.gadā bija 61,603 miljoni eiro miljoni eiro, kas ir par 7,3% vairāk nekā 2020.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 4,222 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv".

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 16 дней на портале
Был онлайн 3 часов назад
Строительный поисковик