5 padomi kā izmest naudu gaisā, neefektīvi kurinot māju Актуальные советы

5 padomi kā izmest naudu gaisā, neefektīvi kurinot māju

Пятница, 30 сентября, 2016

Tuvojas apkures sezona – laiks, kad komunālo izdevumu saraksta priekšgalā nostāsies siltuma izdevumi. Enerģija-G speciālisti apgalvo, ka ar neefektīvās apkures sistēmas palīdzību var tiešajā nozīmē izmest gaisā līdz 100-200% no ikmēneša siltuma izdevumiem.

1. Neizmantot automātiku un temperatūras regulatorus Mūsdienu apkures katli ir aprīkoti ar temperatūras regulatoriem, kas liek katlam izslēgties un ieslēgties pēc nepieciešamības, mazinot siltuma zudumus līdz 40%.

Ar iestatītās automātikas un regulatoru palīdzību apkures sistēma netiek lieki pārkarsēta. Ja automātika nav iestatīta un regulatoru nav – tērēsiet vismaz 40-50% vairāk.

2. Atvaļinājuma, nakts un darba stundu laikā kurinot tāpat, kā parasti Mūsu komforta laiks ir aptuveni 30% no diennakts laika, jeb 8 no 24 stundām diennaktī – un tikai šajā laikā vērts uzturēt ierasto siltumu. Atlikušo laiku – kad guļam, ceļojam vai atrodamies darbā – temperatūru nepieciešams ieregulēt par 2-3 grādiem mazāku, tādējādi neizraisot papildus apkures sistēmas uzsildi. Ja kurināsiet cauru diennakti vienā temperatūrā – pastāv cerības izmest gaisā vēl 20-40% no ikmēneša siltuma izmaksām.

3. “Nečakarēties” un izmantot vienādu temperatūru visās istabās Katrai telpai pastāv optimālā, ieteicamā temperatūra, atkarībā no tās lietošanas nozīmes, piemēram: dzīvojamajā istabā 21-25°C, guļamistabā 18-22°C, bērnu istabā 21-25°C, virtuvē 18°C, vannas istabā 23°C, hallē 16°C utt.

Aizmirstot par temperatūras ieteikumiem, ik mēnesi varēsiet tērēt vismaz par 5-12% vairāk, jo katrs 1 °C spēj ietaupīt vidēji 4-5% no visām situma izmaksām.

4. Aizmirst par karstā ūdens temperatūras regulāciju Karstā ūdens sagatavošana prasa būtisku enerģijas daudzumu, tāpēc tā ir jāieregulē iespējami zemākā temperatūrā, bet ne zemāk par 45°C.

Izmantojot boileri, ieteicams izmantot arī automātikas sniegtās iespējas, regulējot ūdens temperatūru, atkarībā no diennakts laika, kā arī noteikt efektīvāko recirkulācijas periodu ar digitāliem taimeriem.

Ja nevēlāties regulēt karstā ūdens temperatūru, varat droši tērēt par 50% vairāk priekš karstā ūdens sagatavošanas, apkures sistēmā.

5. Nekad neveikt apkopi un nejautāt speciālistiem pēc padoma Tehniskās apkures sistēmas apskates tiek veiktas, jo pat daži sodrēju milimetri vai slikti ieregulēts deglis patērē par 5 – 10% vairāk enerģijas.

Papildus sistēmu apkope: izplešanās trauki, sūkņi, filtri un vārsti, pakļauti augstam bojājumu riskam, tie kalpo mazāk, nekā pats apkures katls, un ir neatņemamas apkures sistēmas sastāvdaļas,kurām regulāri ir javeic apkope. Ja nevēlāties apkopt apkures siltummaini – tā nomaiņa izmaksās līdz 2/3 no jaunās apkures sistēmas cenas.

Cirkulācijas sūkņu cenas ir aptuveni 200-300 EUR / gab. Jauna dūmgāzu ventilātora nomaiņa sastāda  1/3 no iekārtas cenas. ENERĢIJA-G speciālisti patiesi cer, ka šie padomi palīdzēs optimizēt jūsu siltuma izmaksas 2016- 2017. gada ziemā! Sīkāka informācija: 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 16 дней на портале
Был онлайн 2 часов назад
Строительный поисковик