No nākamā gada jūlija paaugstinās nekustamā īpašuma nodokli nepabeigtām būvēm Ādažos Новости

No nākamā gada jūlija paaugstinās nekustamā īpašuma nodokli nepabeigtām būvēm Ādažos

Понедельник, 19 сентября, 2022

No nākamā gada jūlija plānots paaugstināt nekustamā īpašuma nodokli nepabeigtām būvēm Ādažos, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Grozījumi Ādažu saistošajos noteikumos par nekustamā īpašuma nodokli Ādažu novadā paredz, ka pēc nākamā gada 1.jūlija būvi, kuras būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums līdz mēnesim, kad parakstīts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā, apliek ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3% apmērā no lielākās būves vai būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības.

Kā skaidro pašvaldība, provizoriskie dati liecina, ka Ādažu novada administratīvajā teritorijā nav noslēgtas apmēram 1000 būvatļaujas.

Lielākās problēmas ēku nodošanai ekspluatācijā ir Valsts zemes dienesta kadastrālās uzmērīšanas lietas termiņi - apmēram četri mēneši, kā arī nepietiekamas finanses, lai pabeigtu ēkas būvniecību un sagatavotu dokumentus ēkas nodošanai.

Minētie saistošie noteikumi paredz, ka standarta nekustamā īpašuma nodokļa likme zemei Ādažos ir 1%, zemei zem ēkā 1,3%, bet ēkām mazāk par 1%.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик