PĒDĒJAIS LAIKS RĪKOTIES, JA VĒLIES UZLABOT MĀJAS SILTUMIZOLĀCIJU Актуальные советы

PĒDĒJAIS LAIKS RĪKOTIES, JA VĒLIES UZLABOT MĀJAS SILTUMIZOLĀCIJU

Среда, 15 сентября, 2021
Lai gan nepietiekama mājas siltumizolācija nav tā problēma, kurai pievēršam uzmanību pašai pirmajai, šī problēma var būt ļoti nepatīkama ne tikai iekštelpu komforta, bet arī finansiālā ziņā. Un vasara – tā ir lieliska iespēja atcerēties par aukstajiem ziemas vakariem un parūpēties, lai jūsu mājas kļūtu siltākas un taupīgākas.

 

PIEMĒROTĀKAIS LAIKS TERMOIZOLĀCIJAS PLĀNOŠANAI UN UZSTĀDĪŠANAI

Patiesībā, vispiemērotākais laiks ēkas termoizolācijas plānošanai ir ziema. Piemērotākais laiks, lai uzsāktu saplānotos darbus – pavasaris un vasara. Taču arī tad, ja gada pirmā puse ir pagājusi citādi, uztraukumam nav pamata. Vasaras beigās jūs vēl varat paspēt ielēkt aizejošā vilcienā, ja rīkosieties žigli un izmantosiet kvalitatīvus, vienkārši montējamus materiālus. Lieliski, ja, apkures sezonai beidzoties, jūs esat uzkrājis statistikas datus par mājas apsaimniekošanas apkures izdevumiem – izdevumus visaukstākajā ziemas mēnesī un ziemas vidējos rādītājus. Pareizi nosiltinot ēku, nākamajā sezonā skaitļiem jūs vajadzētu patīkami pārsteigt: iespējams ietaupīt līdz pat 30–60 procentu no iepriekšējā gada izdevumiem!

 

NEPIECIEŠAMIE PRIEKŠDARBI

Lai vasaras beigās jūs varētu precīzi izraudzīties siltumizolācijas veidus, būtu lietderīgi iepriekš - sezonas aukstajā laikā, veikt termovīzijas pētījumus: tieši tad, kad starpība starp telpu un āra gaisa temperatūru ir vislielākā, termovīzijas ierīces vislabāk atrod visus ēkas noplūdes kanālus, pa kuriem no ēkas izplūst siltums, un kopā ar to – arī jūsu finanses. Visbiežāk sastopamās ēku siltuma problēmas – nehermētiski un nekvalitatīvi uzstādīti logi un durvis, plaisas mūrī, kā arī pamati, kas piesūcas ar mitrumu un tādēļ aukstajos gadalaikos sasalst. Atrodot tieši šīs problēmas izraisošās vietas un tās rūpīgi izlabojot, sienu siltināšanas efekts būs labāks. Ja ēkai ir konstrukcijas defekts, termovīzija palīdzēs atrast un izlabot arī to.

DAŽUS NO SAGATAVOŠANĀS DARBIEM VAR PAVEIKT ARĪ NEPROFESIONĀLIS

Kaut arī lielāko daļu no uzietajām problēmām vislabāk novērstu pieredzējuši lietpratēji, dažus darbus, izmantojot kvalitatīvus materiālus, var veikt pats īpašnieks. Svarīgi ir to izdarīt pirms ēka tiek ietērpta hermētiskā termoizolācijas apvalkā. Piemēram, ir iespējams veikt pamatu hidroizolāciju. Uzņēmums „Technonicol“ piedāvā plašu tam paredzētu materiālu klāstu. Materiāli šim mērķim ir jāizvēlas, ievērojot vairākus faktorus: pamatu pazemes konstrukcijas izmērus, tās sarežģītību, paredzēto izmantošanu, dziļumu un pie ēkas esošās grunts sastāvu. Standarta sistēma „Technonicol Standard“ ir paredzēta ēku pazemes pamatu, kas tiek izmantoti tehniskām vajadzībām vai netiek izmantoti, izolācijai, ja ir smilšaina grunts, bet gruntsūdeņu līmenis – zems un nesniedzas līdz pamatu plāksnēm. Pamati netiek siltināti – to virsma tiešā saskarē ir jānogruntē ar bitumena grunti BITUMEN PRIME COATING, bet galvenā hidroizolācijas seguma funkciju veic piekausējamais segums ruļļos MIDA TECHNOELAST PV S4s vai (augstāka gruntsūdeņu līmeņa gadījumā) mazliet biezāks segums - MIDA TECHNOELAST PV S5s. Šādā veidā veicot pamatu hidroizolāciju, ir lietderīgi to papildus pārklāt ar augsta blīvuma polietilēna (HDPE) drenāžas membrānu TECHNONICOL.

 

SVARĪGI NOVĒRST TRŪKUMUS PIRMS SILTUMIZOLĀCIJAS IERĪKOŠANAS

Papildus pamatiem, pirms mājas nosiltināšanas ir svarīgi, iespēju robežās novērst arī citus termovīzijas uzrādītos trūkumus. Nekvalitatīvi montētus logus un durvis var papildus hermetizēt ar izsmidzināmajām montāžas putām, caurā jumtā sameklēt jumta seguma bojātās vietas un tās vismaz aizlāpīt ar lipīgo hermetizācijas lenti NICOBAND vai aizkrāsot ar bitumena mastiku TECHNONICOL Nr. 21 vai TECHNONICOL Nr. 23 (ja jumts ir klāts ar lokaniem bitumena šindeļiem). Taču jumta hermētiskuma trūkumu cēlonis bieži vien var būt lielākas problēmas – tādas kā vaļīgs siltināšanas slānis vai konstrukcijas, kas ir sākušas sadalīties, šajos gadījumos arī darbu apjoms būs lielāks. Jumta darbiem būvniecības eksperti tomēr iesaka aicināt talkā speciālistus. Īpaši tādēļ, ka „Technonicol“ speciālistiem un pieredzējušiem amatieriem ir sagatavojusi 30 dažādiem jumtu tipiem un izmantojamiem siltināšanas materiāliem atbilstošas jumtu montāžas tehnoloģijas sistēmas. Izmantojot piedāvātās sistēmas balstoties uz visu uzņēmuma tīmekļa vietnē sniegto informāciju kopā ar rasējumiem un CAD bibliotēkām, kļūdīties nav iespējams.

SILTĀKAS MĀJAS – JAU TAJĀ PAŠĀ ZIEMĀ

Laikus izanalizējot informāciju un saplānojot siltināšanas darbus, jums ir iespēja tos veikt vēl tajā pašā rudenī, bet ziemā – priecāties par patīkamu siltumu, kas netērē mājas budžetu. Atliek vien izvēlēties pašu siltināšanas materiālu. Atkarībā no ēkas konstrukcijas, fasādes tipa, konstrukcijas vēlamā siltumizolācijas koeficienta un pat no ēkas īpašnieka gaumes, ir iespējams izvēlēties minerālvati TECHNOFACADE COTTAGE vai ekstrudēto putupolistirolu (XPS) TECHNONICOL CARBON PROF 300 fasādēm, kas tiek pārklātas ar apmetumu, vai vēdināmām fasādēm – minerālvati TECHNOVENT STANDARD vai cieto poliizociānurāta (PIR) putu izolāciju TECHNONICOL F/F. Katram no šiem izolācijas materiāliem, tāpat arī jumtiem, ir izstrādātas montāžas tehnoloģijas sistēmas, kas nodrošina, lai visi sistēmā izmantotie materiāli būtu savstarpēji saderīgi un veidotu uzticamu, kvalitatīvu un ilgmūžīgu izolācijas slāni.
Vienīgais, par ko atliks parūpēties apmierinātajam mājas īpašniekam – aprēķināt ekonomisko efektu un pārliecināties par to, ka mājas siltināšanai izdotās finanses atmaksāsies tik ātri, cik plānots.
Matīss Rasims @user_5135809
https://www.buvbaze.lv/user_5135809/
2 года 10 месяцев 22 дня на портале
Был онлайн 01 февраля в 13:20
Строительный поисковик