Kritiskā revīzija: lietas, bez kurām noteikti var iztikt Актуальные советы

Kritiskā revīzija: lietas, bez kurām noteikti var iztikt

Понедельник, 22 мая, 2017

Lai arī cik pedantiski mēs paši sev šķistu, ja kritiski palūkosimies uz to, kas glabājas plauktos, skapjos un pagultē, noteikti atradīsim ne vienu vien lietu, kas nav pārcilāta gadiem ilgi. Ja tā, tad, visticamāk, netiks pārcilāta vēl dažus gadus, un tātad bez tās pavisam droši vari iztikt.
Kritiska revīzija nepieciešama ikkatram. Ar to paveicas tiem, kam paredzēta pārvākšanās – šādi apstākļi gribot negribot to liek darīt, taču arī citos gadījumos atbrīvošanās no liekā tikai paplašinās dzīves telpu. Ja nespēj pats pieņemt lēmumu, kas tev ir un kas nav vajadzīgs, portāls ''Optimiziruem'' un blogs ''Home Blog Kate'' šajā jomā palīdz pat ļoti labi.

Lietas, kas jāsalabo

Ja tev kaut kur mājas krājumos ir plauktiņš, kaste vai pat vesela atvilktne ar lietām, kas gaida savu kārtu remontam, pēdējais laiks no šiem krāmiem atbrīvoties. Tās var būt rotaslietas, somiņas, pulksteņi, ieplaisājuši interjera dekori, krūzes bez osiņām u.tml. nieki, kas patiesībā tikai lieki krāj putekļus, jo jau sen kā vairs netiek izmantoti un, visticamāk, pie tā arī paliks.

Aptieciņa

Rūpīgi pārlūko mājas aptieciņas saturu – noteikti atradīsi tur medikamentus, kuriem sen kā beidzies derīguma termiņš. Šādas lietas bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem jāizmet. Pie viena pārbaudi alternatīvās medicīnas plauktiņa saturu – visai iespējams, tur jau vairāk kā gadu glabājas tējas, kas nu jau klātas ar putekļu kārtu, novārījumi ar iztecējušu derīguma termiņu utt. To visu bez žēlastības izmet!
Dokumentu krājumi

Tas ir pavisam normāli, ka katra mājās ir vieta, kur glabājas visi garantijas taloni, čeki, apliecības un citi būtiski papīri. Taču ar laiku garantijas talonu čekiem termiņš beidzas, čeki jau sen kā vairs nav vajadzīgi un lietošanas pamācības vairs nav aktuālas vai arī konkrētās ierīces, par kurām tur aprakstīts, vairs netiek izmantotas. Tāpēc ieteicams palūkot šos papīru krājumus un izvērtēt, kas no tā visa ir vajadzīgs un ko var sasmalcināt vai sadedzināt (nevajadzētu personīgus dokumentus mest atkritumos).

Dāvanas un suvenīri

Gadās, ka kāds viesis, labu gribēdams, uzdāvina kādu nieciņu, kas patiesībā tā lietderīgi nekad arī nav ticis izmantots. Iespējams, pats ceļojumos nepārdomāti daudz iegādājies dažādus suvenīrus, kas nenovērtēti stāv aiz durtiņām, pat tā īsti nemaz neatgādinot patīkamās atmiņas. Šādas lietas, kas zaudējušas vērtību tavās acīs, nevajadzētu taupīt vai cerēt, ka kādu dienu noderēs. Atbrīvojies no šādiem niekiem!

Kosmētikas revīzija

Līdzīgi kā ar mājas aptieciņu, arī kosmētikas plauktu revidēšanai jāpievēršas nopietni. Sauļošanās krēmi, kuriem beidzies derīguma termiņš, dekoratīvā kosmētika, gandrīz izlietotas krēmu tūbiņas u.tml. lietas nevajadzētu taupīt. To pašu var teikt par paraudziņiem, kas dāsni iedoti veikalos vai izplēsti no žurnālu lapām – ja tie tā arī kādu laiku nav izmēģināti, negaidi dienu – ''kad pūcei aste ziedēs''.

Prese un CD

Drukātās preses cienītāji un melanholiķi varētu uzmanību vērst uz krājumu pārskatīšanu – iespējams, mūzikas plauktiņos glabājas ieraksti, kas vairs īsti labi neskan, vai arī no tiem palikuši tikai disku ietvari, savukārt žurnālu kaudzes, iespējams, kļuvušas jau tik lielas, ka no tām varētu taisīt mūri. Ir vērts padomāt, vai daļai no tā visa nevajadzētu meklēt labākus medību laukus.

Trauki

Ja vien trauks nav pavisam saplīsis, protams, bezgala žēl to izmest, it īpaši, ja katrai krūzītei ir savs stāsts un katrs šķīvis pirkts īpašā dzīves posmā. Bet, ja tas viss stāv plauktos un labākajā gadījumā tikai reizi gadā (vai it nemaz) tiek izcelts, nav vērts kam tādam ziedot vietu savā dzīves telpas. Nedomā, ka krūzītes nokritušo osiņu kāds pielīmēs, ieplīsušo glāzi varēs izmantot kam citam vai šķīvja robu ar interesantas formas uzkodām varēs noslēpt. Necenties piemānīt pats sevi.

Un vēl...

''Tava Māja'' šo sarakstu vēl papildina ar bērnu rotaļlietām, kas vairs mājiniekiem nav aktuālas, sadzīves tehniku, kas nestrādā, tāpat nežēlo drēbes, kas jau vairāk kā gadu nav skartas (nemaz nemeklē tai vietu garažā, bet uzzini, kur to atstāt, šeit). Skeptiski pārlūko garšvielu plauktus virtuvē – pavisam iespējams, tur var atrast jau vairākus gadus neskartas paciņas, to pašu var teikt par sauso produktu skapīti. Lai tur neiemestos kodes, atbrīvojies no visa tā, kas vairs nav derīgs un lietojams.

 

Источник: delfi.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик