Rīgā notiks konference par mājokļu drošību un energoefektivitāti Новости

Rīgā notiks konference par mājokļu drošību un energoefektivitāti

Понедельник, 24 февраля, 2020

Šodien Rīgā notiks ēku atjaunošanas projekta "SUNShINE" noslēguma konference "Mājokļu drošība un energoefektivitāte: kopīgais un atšķirīgais", aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Konference notiks Rīgas Tehniskās universitātes Zinātniskajā bibliotēkā, Paula Valdena ielā 5, Rīgā, no plkst.10 līdz 14.45.

Konferencē projekta dalībnieki dalīsies ne tikai ar pēdējos piecos gados paveikto un iegūtajiem secinājumiem par daudzdzīvokļu ēku atjaunošanu ar energoefektivitātes pakalpojuma līgumu un ilgtermiņa finansēšanas risinājumiem, bet turpinās arī pēdējos mēnešos aktualizēto diskusiju par mājokļu politikas neesamību un esošo ēku drošību.

Ēku apsaimniekošana un atbilstoša ekspluatēšana ir nepārtraukts process, savukārt energoefektivitātes paaugstināšana prasa salīdzinoši lielas investīcijas, nepārtrauktību un standartizētus un kvalitatīvus risinājumus, kā arī spēju pieņemt lēmumus jau šodien, ieguvumus sagaidot tikai nākotnē, norādīja konferences organizatori.

Tāpat pasākuma rīkotāji minēja, ka gandrīz 70% no Latvijas iedzīvotājiem šobrīd dzīvo daudzdzīvokļu ēkās, no kurām praktiski puse ir uzbūvētas laika periodā no 1961. līdz 1992.gadam. To tehniskais stāvoklis un energoefektivitātes līmenis ļoti bieži neatbilst minimālajām drošības un siltumnoturības prasībām.

Konferencē ar pieredzi, rezultātiem un redzējumu dalīsies ne tikai "SUNShINE" partneri, Valsts kontroles pārstāvji, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūta pētnieki, Latvijas un Igaunijas namu apsaimniekotāju asociācijas, bet arī trīs finanšu institūciju pārstāvji.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик