Cēsīs notiks seminārs par atbalstu daudzdzīvokļu māju siltināšanai Новости

Cēsīs notiks seminārs par atbalstu daudzdzīvokļu māju siltināšanai

Четверг, 6 октября, 2016

Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūcija Altum informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” laikā 20.oktobrī Cēsīs rīkos semināru par atbalsta saņemšanas nosacījumiem energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkās.

Semināru laikā interesenti tiks informēti par atbalsta programmas "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamajās ēkās” nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanu, kā arī dzīvokļu īpašnieku lēmuma pieņemšanas procedūru un kvalitatīvu projekta īstenošanu.

Pasākumos piedalīsies arī komercbanku pārstāvji, kas informēs par kredīta saņemšanas nosacījumiem.

Tāpat semināros stāstīsim par risinājumiem fasāžu un siltumapgādes sistēmas renovācijai.

Semināros piedalīsies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, kas informēs par ugunsdrošības prasībām daudzdzīvokļu ēku projektēšanas un būvniecības procesā. Uz semināriem aicinām namu pārvaldīšanas uzņēmumu, dzīvokļu īpašnieku biedrību un būvniecības uzņēmumu pārstāvjus, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākos.

Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūcija Altum kopā ar informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” sadarbības partneriem piedalīsies arī izstādē “Māja. Dzīvoklis”, kuras laikā (13.-16. oktobris) interesentiem būs iespēja klātienē saņemt konsultācijas par ES fondu atbalstu daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī par dažādiem ēkas renovācijas tehniskiem risinājumiem.

Kā zināms, atbalstam daudzdzīvokļu ēku renovācijai laika periodā no 2016. līdz 2023. gadam kopumā būs pieejami 166 470 588 euro. Jaunās programmas ietvaros plānots atbalstīt aptuveni 1 700 ēku atjaunošanu, sniedzot iespēju gandrīz 13,5 tūkstošiem ģimeņu sasniegt būtisku enerģijas ietaupījumu.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 22 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик