Būvniecības produkcijas apmēri deviņos mēnešos Latvijā pieauga par 4,5% Новости

Būvniecības produkcijas apmēri deviņos mēnešos Latvijā pieauga par 4,5%

Вторник, 12 ноября, 2019

Latvijā būvniecības produkcijas apmēri šogad deviņos mēnešos salīdzināmās cenās, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, pieauga par 4,5% salīdzinājumā ar 2018.gada attiecīgo periodu un faktiskajās cenās bija 1,638 miljardi eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tostarp ēku būvniecības apmēri minētajā laika periodā auga par 7,3%, inženierbūvniecības apmēri samazinājās par 0,6%, bet specializēto būvdarbu apmēri auga par 5,9%.

2019.gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar 2018.gada trešo ceturksni, būvniecības produkcijas apmērs, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās pieauga par 5,9%. Tostarp ēku būvniecībā būvniecības apmēri palielinājās - par 11,7%, inženierbūvniecībā - par 2,1%, bet specializētajos būvdarbos - par 2,4%.

Salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo ceturksni, produkcijas apmēra pieaugumu inženierbūvniecībā ietekmēja kāpums ceļu un dzelzceļu būvniecībā - par 3% un hidrotehnisko objektu būvniecībā un citur neklasificētā inženierbūvniecībā - par 24%. Savukārt apmēri samazinājās pilsētsaimniecības infrastruktūras objektu būvniecībā - par 4,6%.

Specializētajos būvdarbos būvniecības apmēru pieaugums bija tādās jomās kā elektroinstalācijas ierīkošanā, cauruļvadu uzstādīšanā un citās līdzīgās darbībās - par 4,6% un citos specializētos būvdarbos - par 27,1%. Savukārt par 4,7% būvniecības apmēri saruka būvdarbu pabeigšanas darbos (apmetēju darbi, grīdas un sienu apdare, krāsotāju un stiklinieku darbi u.c.) un par 25,9% - ēku nojaukšanas un būvlaukuma sagatavošanas darbos.

Šogad trešajā ceturksnī, salīdzinot ar šā gada otro ceturksni, būvniecības produkcijas apmērs, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās samazinājās par 0,6%. Būvniecības apmēri saruka ēku būvniecībā - par 10,4%, kamēr inženierbūvniecībā un specializētajos būvdarbos būvdarbu apmērs pieauga attiecīgi par 2,4 un 1,7%.

https://infogram.com/buvniecibas-produkcija-faktiskajas-cenas-un-apjoma-izmainas-1gew2v8jzznnmnj?live

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 22 дня на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик