Būvniecības produkcijas apmērs pirmajā pusgadā Latvijā pieaudzis par 3,4% Новости

Būvniecības produkcijas apmērs pirmajā pusgadā Latvijā pieaudzis par 3,4%

Понедельник, 12 августа, 2019

Latvijā būvniecības produkcijas apmērs šogad pirmajā pusgadā salīdzināmās cenās, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, pieaudzis par 3,4% salīdzinājumā ar 2018.gada attiecīgo periodu un faktiskajās cenās bija 908 miljoni eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tostarp ēku būvniecībā apmēri minētajā laika periodā auguši par 4,7%, inženierbūvniecībā apmēri samazinājušies par 3,4%, bet specializēto būvdarbu apmēri palielinājušies par 8,6%.

2019.gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar 2018.gada otro ceturksni, būvniecības produkcijas apmēri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās pieauga par 1%. Tostarp ēku būvniecībā apmēri auga par 4,6%, kamēr specializēto būvdarbu apmērs saglabājās iepriekšējā gada līmenī, bet inženierbūvniecībā bija kritums par 3,8%.

Produkcijas apmēru samazinājumu inženierbūvniecībā ietekmēja būtisks (par 32,4%) pilsētsaimniecības infrastruktūras objektu būvniecības apmēra kritums, kā arī samazinājums hidrotehnisko objektu būvniecībā un citur neklasificētā inženierbūvniecībā (par 13,1%). Ceļu un dzelzceļu būvniecībā produkcijas apmēri pieauga par 16,1%.

Savukārt šogad otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, būvniecības produkcijas apmēri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās samazinājās par 1,3%, tostarp specializētajos būvdarbos - par 5,2%, savukārt ēku būvniecības un inženierbūvniecības produkcijas apmēri pieauga attiecīgi par 7,5% un 3,6%.

 Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик