Būvniecības produkcijas apmēri deviņos mēnešos Latvijā pieauga par 22,1% Новости

Būvniecības produkcijas apmēri deviņos mēnešos Latvijā pieauga par 22,1%

Вторник, 13 ноября, 2018

Latvijā būvniecības produkcijas apmēri šogad deviņos mēnešos salīdzināmās cenās, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, pieauga par 22,1% salīdzinājumā ar 2017.gada attiecīgo periodu un faktiskajās cenās bija 1,511 miljardi eiro, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tostarp ēku būvniecības apmēri minētajā laika periodā auga par 29,8%, inženierbūvniecības apmēri palielinājās par 17,4%, bet specializēto būvdarbu apmēri auga par 19,5%.

Tāpat statistikas pārvaldē informēja, ka 2018.gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar 2017.gada trešo ceturksni, būvniecības produkcijas apmēri, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās pieauga par 10,3%. Tostarp būvniecības apmēri palielinājās ēku būvniecībā - par 9,2%, inženierbūvniecībā - par 5,7% un specializētajos būvdarbos - par 19,7%.

Salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo ceturksni, lielākais produkcijas apmēra pieaugums (2,2 reizes) bija specializēto būvdarbu jomā, kas saistīti ar būvdarbu pabeigšanu (apmetēju darbi, grīdas un sienu apdare, krāsotāju un stiklinieku darbi u.c.). Kāpums par 79,8% bija arī ēku nojaukšanas un būvlaukuma sagatavošanas darbos, bet par 2,9% - citu specializēto būvdarbu jomā. Savukārt būvniecības apmēri saruka elektroinstalācijas ierīkošanā, cauruļvadu uzstādīšanā un citās līdzīgās darbībās - par 4,5%.

Produkcijas apjoma pieaugums bija inženierbūvniecības nozarēs: ceļu un dzelzceļu būvniecībā - par 15,2%, kā arī pilsētsaimniecības infrastruktūras objektu būvniecībā - par 10,1%. Savukārt būvniecības produkcijas apmērs samazinājās pārējā inženierbūvniecībā - divas reizes.

2018.gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar 2018.gada otro ceturksni, būvniecības produkcijas apmērs, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, salīdzināmajās cenās samazinājās par 6,5%, tostarp kritums bija ēku būvniecībā - par 16,5% un inženierbūvniecībā - par 2,3%, bet kāpums bija specializētajos būvdarbos - par 5,8%.

Источник: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 18 часов назад
Строительный поисковик