KĀDAM BŪTU JĀIZSKATĀS KVALITATĪVAM LOGAM? Актуальные советы

KĀDAM BŪTU JĀIZSKATĀS KVALITATĪVAM LOGAM?

Понедельник, 12 августа, 2019

Kvalitatīvs logs – pirmkārt būtu jāsaprot ka kvalitātes standarti tiek nemitīgi uzlaboti, jo logs kas pirms desmit gadiem bija ar jaunākajiem modernizējumiem, uz doto mirkli ietilpst standarta logu kategorijā, attiecīgi katra inovācija pieliek pluss zīmi arī pie loga cenas, taču būtiski ir saprast ka šodienas loga izvēle mums atspēlēsies nākotnē un tikai no mūsu izvēles atkarīgs, cik labi tas notiks.

Kvalitatīvam logam jābūt pirmkārt energoefektīvam ( tātad pievēršam uzmanību Uw koeficentam),  tas attiecas gan uz loga rāmi – Uf, gan iebūvēto stikla paketi – Ug, otrkārt loga veramās daļas mehānismiem jābūt kvalitatīviem un treškārt loga montāža, jo ja nošausiet greizi ar pēdējo punktu, tad abi iepriekšminētie faktori arī būs tikai tukša skaņa,  ziemas laikā skatoties vējā plīvojošos aizkaros.

KOKS VAI PVC, PLUSI UN MĪNUSI.

PVC – logu lielākais plus ir to vieglā kopšana, vienkārši runājot ieliekam un aizmirstam par tā eksistenci uz gadiem 40, arī cenas ziņā pvc logs būs lētākais, apvienojumā ar neskaitāmām loga rāmja kamerām, pvc logi arī izceļas siltumefektivitātes ziņā, protams pie noteikuma ja esam logus pasūtījuši pie kvalitatīva ražotāja.

PVC logs var nebūt tikai balts, uz doto mirkli ražotāji izmanto augstas tehnoloģijas laminējumus logiem, tādēļ to iespējamie toņi un tekstūras ir ļoti plašas.

Svarīgi būtu izvēloties logus noskaidrot vai ražotājs piedāvā ekoloģiskus pvc logu profilus, kas nesatur kaitīgus metālus- kā svins vai kadmijs, tātad ražotājam būtu vēlams Latvijas Veselības atzinums.

 

KOKA logi – vārds koks jau pats par sevi izsaka visu, mājīgums, siltums un estētika, tos izgatavo no kvalitatīvām koka lamelēm, kas laika gaitā nemaina savu formu (neliecas, neplaisā loga rāmis un loga vērtne), protams pie nosacījuma ka koka logi pasūtīti pie kvalitatīva ražotāja.

Tendences rāda ka privātmājām arvien biežāk atkal sākam izvēlēties koka logus, jo kvalitatīvs mājoklis nav iedomājams bez koka logiem, tāpat koka logi tiek izmantoti vēsturiskajiem objektiem , jo var izgatavot vizuāli gandrīz identiskus logus oriģinālajiem, tikai ar krietni lielāku siltumnoturību.

Ekskluzīviem objektiem tiek izgatavotas lielas logu un bīdāmo durvju konstrukcijas  koku kombinējot ar alumīnija konstrukcijas elementiem, šāds kopsalikums rāmim piešķir metāla izturību apvienojumā ar koka estētikso izskatu.

KAMERU SKAITS PVC LOGA RĀMIM, CIK TAS IR SVARĪGI?

Ja runājam par tieši PVC loga kameru skaitu, tad izvēloties pvc logu to  kameru skaitam īpašas nozīmes nebūtu jāpiešķir, jo viss ir atkarīgs no to hermētiskuma – ražotāja izgatavošanas kvalitātes. Optimālais kameru skaits būtu 5 kameras, kuru pamatā siltumefektivitāti veido kamerās esošais nekustīgais gaiss, nereti logi kas izgatavoti ar 6-8 kamerām siltumefektivitātes ziņā krietni atpaliek no kvalitatīva ražotāja piedāvātā standarta 5 kameru loga rāmja.

Tātad izvēloties  PVC logus liekam uzsvaru uz kvalitātes radītājiem,  tehniskajiem parametriem  W/m²K, kas attiecīgi tiek apstiprināti ar

LOGA RĀMJA SAVIENOJUMI UN CIK VISĀ ŠAJĀ IR SVARĪGS RAŽOTĀJS?

Cik svarīga ir materiālu kvalitāte , tik pat svarīga , ja ne pati svarīgākā ir logu un durvju ražotāja tehnoloģiskās iespējas uzražot patiesi kvalitatīvu logu . Tāpēc tiek rekomendēti tie ražotāji , kas ir LLDRA biedri , jo tie ir iespējams vienīgie stikloto konstrukciju ražotāji , kas Latvijā var uzražot kvalitatīvus logus , jo strādā ar sertificētiem materiāliem un viņu ražotnes tiek apsekotas 

LOGA PAKETE, KAMERU SKAITS UN PILDĪJUMS, KĀDU IZVĒLĒTIES?

Ja runa par loga stikla paketi , tad mūsdienās Latvijas ražotāji jau standartā izmanto paketes kuras sastāv no 3 stikliem , kur divi no tiem ir pārklāti ar selektīvo pārklājumu un to kameras pildītas ar Argona gāzi. Šāda veida stikla paketes ir energoefektīvas ! Ja iet runa par skaņas izolāciju logiem ,tad šeit noteicošais faktors būs stikla pakešu kameru skaits kas apvienots ar biezākiem stikliem.

LOGA MEHĀNISMI, GUMIJAS, CIK TAS IR SVARĪGI?

Loga mehānisms ir svarīgs moments , jo no tā kvalitātes atkarīga ir loga funkcionalitāte un tātad arī paša loga kalpošanas laiks , tā pat arī gumijas ir svarīgs moments no kāda materiāla tās izgatavotas un svarīgākais kā tās kalpos mūsu klimatiskajos apstākļos ( -30 līdz +30 grādi) . Tāpēc atkal būtu jāizmato ražotāji kas strādā ar atbilstošiem un sertificētiem materiāliem.

Svarīgs ir arī metāla armējums PVC profiliem , kas dod logiem statiku , noturību pie dažadām vēja un lietus slodzēm , lai pie stipra sānvēja logs saglabātu savu paredzēto siltumefektivītāti un ūdensdrošumu, rupji runājot lai logi pie stipra vēja neizliektos. Uz šo bieži grēko importētie logi , kas ir salīdzinoši lētāki , jo paredzēti izmantots vietās kur nav šādu klimatisko apstākļu un to rāmji veidoti no mazāk izturīga PVC profila un to sadurvietu sakausējuma.

KALPOŠANAS LAIKS, NO KĀ TAS ATKARĪGS?

Kalpošanas laiks atkarīgs no kvalitatīviem sertificētiem materiāliem, paša ražošanas processa un protams kvalitatīvas montāžas.  Kalpošanas laiks ir pielīdzināms ēkas kapitālajam remontam, tamdēl ir vērts rūpīgāk izvēlēties jaunos logus un durvis pie tiem ražotājiem , kas pirkārt to var nodrošināt kvalitatīvi. Tos var atrast www.lldra. mājas lapā .

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 лет 3 месяца 28 дней на портале
Был онлайн 19 июля в 09:50
Строительный поисковик