Balvos, Līvānos un Daugavpilī notiks semināri par pieejamo atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkās Новости

Balvos, Līvānos un Daugavpilī notiks semināri par pieejamo atbalstu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu ēkās

Среда, 26 октября, 2016

Šā gada 2. un 3. novembrī trijās Latgales pilsētās – Balvos, Līvānos un Daugavpilī - notiks semināri par energoefektivitātes pasākumu īstenošanu daudzdzīvokļu ēkās un pieejamo valsts atbalstu.

Seminārus organizē Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūcija Altum informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros. Uz semināriem aicinām namu pārvaldīšanas uzņēmumu, dzīvokļu īpašnieku biedrību un būvniecības uzņēmumu pārstāvjus, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākos. Seminārs „Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Nosacījumi, renovācijas process un kvalitāte” 2. novembrī plkst. 10.00 notiks Balvos un plkst. 16.00 Līvānos.

Pasākuma laikā klātesošie tiks informēti par ES fondu atbalsta programmas „Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās” nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanu, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanu. Seminārā piedalīsies arī banku pārstāvji, kas informēs par kredīta saņemšanas nosacījumiem.

Savukārt 3. novembrī plkst. 10.00 seminārs „Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Nosacījumi, renovācijas process un kvalitāte” notiks Daugavpilī. Pasākuma laikā iepazīstināsim ar atbalsta programmas energoefektivitātes paaugstināšanai daudzdzīvokļu dzīvojamajās ēkās nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanas niansēm, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanu.

Semināra otrajā daļā lektori stāstīs par risinājumiem fasāžu un siltumapgādes sistēmas renovācijā. Semināros piedalīsies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji, kas informēs par ugunsdrošības prasībām projektēšanas un būvniecības procesā.

Detalizētāka informācija par semināru norises vietām un dienas kārtību pieejama Ekonomikas ministrijas mājaslapā.  Sīkāku informāciju par semināriem var saņemt Ekonomikas ministrijā (dzivosiltak@em.gov.lv, 67 013240). 

Vienlaikus atgādinām, ka 3. novembrī pl.11.00 Daugavpilī notiks arī seminārs uzņēmējiem par Energoefektivitātes likuma prasībām uzņēmumu energoefektivitātei, kura laikā informēsim par likuma un tam pakārtoto Ministru kabineta noteikumu prasībām uzņēmumiem energoefektivitātes jomā. Savukārt uzņēmumu energoauditori un energopārvaldības sistēmas sertificētāji iepazīstinās ar uzņēmumu energoaudita veikšanas un energopārvaldības sistēmas ieviešanas praksi un dažādajiem ieguvumiem. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик