Daugavpils pašvaldība modernizēs un attīstīs  sporta bāzes Ziņas

Daugavpils pašvaldība modernizēs un attīstīs sporta bāzes

Trešdiena, 26 jūlijā, 2017

Lai iepazītos ar problemātisko sporta infrastruktūras objektu stāvokli, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Rihards Eigims apmeklēja sporta objektus Stropos. Kopā ar Sporta un jaunatnes departamenta vadītāja p.i. Mihailu Jenbajevu, Sporta nodaļas vadītāju Imantu Lagodski un Domes deputātu Igoru Prelatovu viņš novērtēja situāciju sporta bāzē „Dzintariņš”. Pēc apskates visi atzina, ka tā ir diezgan bēdīgā stāvoklī. Piemēri tam nebija tālu jāmeklē. Ēka, kurā pašreiz trenējas smagatlēti, savu laiku ir nokalpojusi, jumts kuru katru mikli draud sabrukt. Pagājušajā gadā Daugavpils Olimpiskais centrs, kura pārziņā iepriekšējā Domes vadība nodeva sporta bāzes, volejbola laukumā ieklāja gumijas segumu, taču darbs bija paveikts neatbilstošā kvalitātē. Tāpēc nekvalitatīvā darba izpildītājam tiks uzdots veikt garantijas remontu.

Modernizācija nepieciešama arī ēdnīcā, savukārt viesu namiņus vieglāk un lētāk ir vienkārši nojaukt, lai to vietā uzbūvētu jaunus. Objektiem ir jābūt pielāgotiem izmantošanai visa gada garumā un pieejamiem gan vietējiem, gan ārvalstu sportistiem. Pašlaik bāze aktīvi strādā no jūnija līdz septembrim, bet pārējā laikā netiek izmantota. Atrisināt šo problēmu ļaus esošo objektu renovācija un jaunu būvniecība, kā arī angāra tipa sporta zāles celtniecība blakus viesnīcai. Speciālisti apmeklēja arī pašvaldības iegādāto teritoriju Stropos 3 hektāru platībā ar atklāto baseinu. Vecās ēkas ir nojauktas, tagad jālemj par baseina likteni: tiks veikta ekspertīze, lai noteiktu, vai to var izmantot.

Ir plānots attīstīt arī aktīvas atpūtas cienītāju un sportistu iecienīto trasi Stropu mežā. Tā tiek izmantota gan ziemā, gan vasarā. Sporta trasi apmeklē gan Daugavpils iedzīvotāji, gan pilsētas viesi, tiek rīkotas dažādas sacensības, un bieži vien trasē trūkst vietas. Situācijas uzlabošanai izteikts piedāvājums pagarināt trasi līdz šautuvei, tādējādi izveidojot atsevišķu posmu biatlonistu treniņiem un sacensībām. Tālākā trases attīstība ļaus piesaistīt vairāk sportistu un aktīvas atpūtas un veselīga dzīvesveida piekritēju. Galīgais lēmums būs pieņemts pēc sporta objektu apsekošanas rezultātiem un nepieciešamo aprēķinu veikšanas. 

Avots: daugavpils.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas