Noskaidrots, kas būvēs stadiona Daugava jaunās tribīnes Ziņas

Noskaidrots, kas būvēs stadiona Daugava jaunās tribīnes

Ceturtdiena, 18 augustā, 2016

Kultūras un sporta centra „Daugavas stadions” (turpmāk: stadions “Daugava”) jauno tribīņu izbūves un esošo tribīņu atjaunošanas iepirkumā ir uzvarējusi pilnsabiedrība LNK INDUSTRIES Partnership, kas par EUR 10 697 085,25 izstrādās būvprojektu, īstenos būvdarbus un veiks projekta autoruzraudzību, lai līdz 2018. gada vasarā notiekošajiem

Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem palielinātu stadiona skatītāju sēdvietu skaitu līdz 10 000. LNK INDUSTRIES Partnership piedāvājums konkursā tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko, ņemot vērā šādus kritērijus: zemākā cena, garantijas termiņš un garantijas laika apdrošināšanas summa.   “Vispirms gribētu teikt lielu paldies Latvijas būvfirmām, kas izrādīja interesi un aktīvi piedalījās iepirkuma konkursā. Iepirkumā kopumā bija pieteikušies 7 pretendenti, kas nodrošināja augstu piedāvājumu konkurences līmeni.

No uzvarētāja mēs sagaidām augstāko darbu kvalitāti un ļoti stingru termiņu ievērošanu, jo projektam ir jābūt īstenotam līdz nākamajiem Dziesmu un Deju svētkiem un pēc tam stadionam būs jākalpo vairākām sportistu paaudzēm,” saka Elmārs Martinsons, Kultūras un sporta centra „Daugavas stadions” valdes loceklis.   Līgums paredz, ka būvdarbi ir jāpabeidz līdz 2018. gada 15. maijam, proti, pirms Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem.

Lai to paveiktu, būvniekiem nākošā gada pavasarī ir jāsāk būvdarbi, kas nozīmē, ka līdz tam ir jāizstrādā un visās institūcijās jāsaskaņo būvprojekts. Līdztekus esošās tribīnes pārbūvei un jaunu tribīņu izbūvei, iepirkums paredz arī teritorijas labiekārtošanu un apgaismojuma stabu atjaunošanu. Provizoriski paredzams, ka līgums ar būvnieku tiks noslēgts augusta beigās.

  Jau ziņots, ka stadiona attīstības risinājums iekļauj šādus sporta infrastruktūras objektus: vieglatlētikas arēnu treniņu un sacensību vajadzībām, dabīgās zāles futbola laukumu, bobsleja starta estakādi, vieglatlētikas iesildīšanās laukumu treniņu norisei, vieglatlētikas manēžu vieglatlētikas treniņiem un sacensībām, treka riteņbraukšanas un komandu sporta spēļu treniņiem, kā arī fitnesa, bodibildinga u. c. sporta veidu vajadzībām, multifunkcionālu halli basketbola treniņiem un sacensībām, kā arī citu komandu sporta spēļu sacensību norisei, ledus halli hokeja, daiļslidošanas un kērlinga treniņu un sacensību vajadzībām.

Tāpat teritorijā ir plānota privāto investīciju objektu attīstība, paredzot telpas sportistu viesnīcai, mazumtirdzniecībai, birojiem un tādiem sporta veidiem kā cīņas sports, bokss, taekvondo, džudo u. c. Visu sporta objektu izbūve tiks paveikta līdz 2022. gadam.

Projektu ievieš Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions” sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību. Stadiona atjaunošanu un jaunu objektu izbūvi finansēs no pieejamajiem ERAF līdzekļiem 40 191 396 eiro apmērā, ko papildinās valsts līdzfinansējums 7 092 600 eiro apmērā.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē