Skeitparks, futbola laukumi, slidotava: pilsētas centrā būs jauns parks Ziņas
Foto: riga.lv

Skeitparks, futbola laukumi, slidotava: pilsētas centrā būs jauns parks

Otrdiena, 27 septembrī, 2016

Aizvadītajā nedēļas nogalē Purvciema un Pļavnieku iedzīvotāju lietošanai tika nodots lielākais sporta un aktīvās atpūtas komplekss Rīgā, pie Deglava ielas kalna.

Kamēr vietējie aktīvi izbauda jaunā kompleksa daudzveidīgās izklaides, pilsētas centra iedzīvotājiem jāiztiek ar apkaimju sniegtajām iespējām. Taču ne ilgi! Jau pēc gada Rīgas centrā vērsies pavisam jauns un vērienīgs sporta komplekss.

Patlaban Kr.Barona ielas 116a vecais stadions apmeklētājus sagaida pavisam bēdīgā stāvoklī. Skrejceliņa zonā vietumis jau izaugusi zāle, savukārt pats laukums pārvērties par aizaugušu pļavu.

Arī tribīnes jau savu nokalpojušas un apkārt esošās saimniecības ēkas jau sen nav uzņēmušas nevienu apmeklētāju – iekštelpās sienas ir nolupušas, logi izsisti un vietumis arī klāt piekļuvis lietusūdens.

Par laimi, šāds skats stadionam nebūs vairs ilgi, jau pēc nedēļas plānots sludināt pirmās kārtas būvniecības iepirkumu, lai teritoriju sāktu labiekārtot. Sporta kompleksa attīstības priekšlikumi paredz izveidot jaunu, multifunkcionālu sporta kompleksu četru hektāru platībā, kas pirmām kārtām nodrošinās pilnvērtīgas sporta nodarbības Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas skolēniem, kuru skolai komplekss atrodas blakus, bet otrām kārtām – būs jauna un attīstīta atpūtas vieta visiem centra iedzīvotājiem.

Plānots, ka visas vecās un ekspluatācijai nederīgās saimniecības ēkas kompleksa teritorijā tiks nojauktas, tāpat tiks izzāģēti vecie un nokaltušie koki un to vietu stādīti jauni.

Pie kompleksa galvenās ieejas tiks izvietota administrācijas ēka, kurā atradīsies apsardze ar video novērošanu, telpas inventāram, ģērbtuves un tualetes. Pašā kompleksa teritorijā plānota vieta basketbola laukumam (1260 kvadrātmetru), trīs basketbola grozi, vingrošanas laukums (608 kvadrātmetru), futbola laukums (64x42 metri) un trīs multifunkcionāli laukumi (32x19 metri).

Tāpat būtiska teritorija tiks atvēlēta rotaļām – plānots, ka jaunajā kompleksā būs centrā lielākais bērnu rotaļu laukums, vismaz 7000 kvadrātmetru platībā. Tas tiks dalīts divās daļās – bērniem pirmskolas vecumā un bērniem, vecākiem par sešiem gadiem.

Laukumā būs arī visiem standartiem atbilstoša slidotava, 2800 kvadrātmetru platībā. Ledu uz tās laukuma varēs ražot pat līdz plus pieciem grādiem. Laukums būs piemērots arī profesionāļiem, un ja nu “Dinamo Rīga” vēlēsies savus treniņus vadīt šeit, viņi būs laipni aicināti to darīt! Savukārt vasarā uz hokeja laukuma varēs šo spēli spēlēt ar skrituļslidām. Tostarp ir padomāts arī par skeitotājiem – kompleksā 1660 kvadrātmetru platībā tiks izveidots skeitošanas laukums.

Tāpat arī ierīkots skrejceļš, tāllēkšanas sektors, papildu sešas ģērbtuves un četras tribīnes skatītājiem. Visā teritorijā atradīsies arī 40 tualetes, tai skaitā arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt autostāvvieta pie kompleksa nebūs liela – 11 vietas, kas paredzētas ģimenēm un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Plānots, ka jaunais komplekss varētu uzņemt pirmos apmeklētājus jau nākamā gada septembrī.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 16 dienu portālā
Bija online 18 martā 02:01
Meklētājs būvniecības nozarē