Verde attīstītājs Capitalica Asset Management uzsāk 3 milj. obligāciju emisiju Sand Offices biroju izveidei Ziņas

Verde attīstītājs Capitalica Asset Management uzsāk 3 milj. obligāciju emisiju Sand Offices biroju izveidei

Piektdiena, 24 maijā, 2024

Rīgas zaļākā biroju kompleksa "Verde" attīstītāja un "SBA" grupas investīciju pārvaldības uzņēmuma "Capitalica Asset Management" nekustamā īpašuma fonds "Capitalica Z114 Real Estate Fund" ir uzsācis publisko obligāciju emisiju 3 miljonu eiro vērtībā ar iespēju to palielināt līdz 6 miljoniem eiro. Iegūtie līdzekļi tiks izmantoti jauna A klases biznesa centra "Sand Offices" izveidei Viļņā. Obligāciju pamatprospektu ir apstiprinājusi "Lietuvas Banka".

Ieguldītāji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas ir aicināti iegādāties līdz 6000 obligāciju, katras nominālvērtība ir 1000 eiro un gada procentu likme 6% + 6 mēnešu EURIBOR. Minimālā ieguldījuma summa ir 1033,39 eiro, un obligāciju ienesīgums ir 10,5%.

Šī ir otrā "Capitalica Asset Management" publiskā obligāciju emisija "Sand Offices" projekta attīstībai. Pirmā publiskā obligāciju emisija 3,4 miljonu eiro vērtībā veiksmīgi tika pabeigta šī gada martā.

Vērtspapīru izplatīšana turpināsies līdz 4.jūnijam. Ieguldīt tiek aicināti gan privātie, gan institucionālie investori caur "Nasdaq Baltic" biržu.

Mindaugas Liaudanskas, "Capitalica Asset Management" vadītājs, norāda: "Sand Offices biznesa centra būvniecību plānots pabeigt un pirmos nomniekus uzņemt līdz šī gada decembrim. Projekta būvniecībai kopumā jau ir piešķirti 12,9 miljoni eiro, un biznesa centra plānotā vērtība ir aptuveni 30 miljoni eiro. Maija sākumā mēs pabeidzām biroju kompleksa "Verde" būvniecību Rīgā. Nākamais mērķis ir "Sand Offices" biznesa centrs, kas pašlaik tiek būvēts pie Žalgirio un Linkmenų ielu krustojuma Lietuvas galvaspilsētā, Viļņā. Mēs cenšamies piedāvāt nākotnes nomniekiem ilgtspējīgas, loģistiski ērtas un estētiski pievilcīgas biroja telpas. Parasti šādas ēkas tiek būvētas uz Lvovo un Konstitucijos ielām. Savukārt ar "Sand Offices" projektu mēs cenšamies paplašināt Viļņas centrālā biznesa rajona robežas Žalgirio ielā. Esmu pārliecināts, ka rezultātā mēs sasniegsim labus rezultātus".

Pašlaik "Sand Offices" nešošo konstrukciju būvniecība tuvojas noslēgumam. Interjera apdares darbus plānots uzsākt vasarā. Biznesa centrs tiek attīstīts atbilstoši "BREEAM Excellent in Built" sertifikācijas standartiem.

21.maijā plkst.15:00 un 16:00 "Capitalica Asset Management" rīkos tiešsaistes konferenci, lai pārrunātu ieguldījumus "Sand Offices" biznesa centra obligācijās. Prezentācijas sniegs Andrius Barštys, CAPITALICA Z114 REAL ESTATE FUND vadītājs, "Capitalica Asset Management" valdes priekšsēdētājs, un Eglė Džiugytė, finanšu tirgu departamenta vadītāja "Šiaulių Bankas". Plašāka informācija pieejama uzņēmuma sociālajos tīklos.

Par Capitalica Asset Management

"Capitalica Asset Management" (www.capitalica.lt) (CAM) ir investīciju pārvaldības uzņēmums, kas pārvalda investīciju fondus, kuri iegulda komerciālajā nekustamajā īpašumā un neakciju vērtspapīros Baltijas valstīs un Eiropā. Uzņēmums pārvalda 12 īpašumus ar kopējo nekustamā īpašuma platību 108 000 m², un papildu 20 000 m² tiek attīstīti. Izmantojot savas zināšanas kapitāla tirgos, nekustamajā īpašumā un investīciju fondos, uzņēmums nodrošina privātpersonām un institucionālajiem ieguldītājiem iespēju gūt stabilus ienākumus. CAM fondus licencē un uzrauga Lietuvas Banka, un obligācijas ir iekļautas "Nasdaq" vērtspapīru biržā. SBA grupai, vienai no lielākajām Lietuvas biznesa grupām, pieder 70% no "Capitalica Asset Management" un atlikušie 30% ir "Fox Holdings" īpašumā, kas pieder "Capitalica Asset Management" valdes priekšsēdētājam Andrius Barštim.

Papildu informācija:

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 4 mēneši 14 dienu portālā
Bija online 9 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē